Reklama

Reklama

Volání Cthulhu

(neoficiální název)
  • USA The Call of Cthulhu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý věděc, který mezi pozůstatky svého zesnulého prastrýce, slavného to profesora starých jazyků, našel poznámky týkající se jakéhosi kultu tajemného božstva Cthulhu, se vydává po jejich stopách a dovídá se hrůzné skutečnosti...
Film byl natočen dle stejnojmenné povídky hororového spisovatele H.P. Lovecrafta. Režisér Andrew Leman vsadil na zpracování ve stylu snímků z druhé dekády 20. století- tento film je tedy němý a při jeho natáčení byl použit filtr, který mu dodává punc zastaralosti. (havLord)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Klasická Lovecraftova povídka nápaditě zrealizovaná jako černobílý film z 20. let s použitím technik tehdejší doby - a překvapivě to funguje, atmosféra šlape a Cthulhu je fešák. Divácké potěšení z úletu znásobuje na DVD výběr soundtracku a bonusy o tvorbě. Příjemné zpestření života hororového fanouška. :) ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Film zaujme především uměleckým dojmem, kdy působí, že je natočen v době, kdy nebyl ani zvuk ani barvy a vlastně přesto, že je to zfilmovaná kniha, příběh si vlastně celý přečteme, ovšem musím přiznat, že po stránce hororové, to až tak zajímavé nebylo. Nápad tam byl, ale to ztvárnění mohlo být zajímavější. Viděno v rámci Seznamte se s.../H.P.Lowecraft ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pro dnešní dobu absolutně neobvyklá záležitost v podobě černobílého němého filmu z dílny H.P.Lovecrafta. Připouštím, že mně tento styl ze začátku dost lezl na nervy, ale po čase jsem si úplně zvykl, přičemž nakonec jsem v závěrečné vysvětlovací části střídání obrazové podoby s následující doplňující textovou částí i uvítal. Co se příběhu týče, tak se jedná až na rozuzlení o velmi poutavou a napínavou detektivní zápletku, kterou jsem si na třičtvrtěhodinové stopáži pěkně vychutnal. Určitě to za podívání stojí, už jen pro připomenutí 20. let minulého století. 75% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Cthulhu je jakási prastará rasa organické živé hmoty, tzv. Prastaří, kteří kdysi obývali zemi a nyní žijí na okraji naší Sluneční soustavy. Jejich schopnosti jim dovolují pohyb v mezihvězdném prostoru a podle staré legendy se vrátí jednou na Zem ujmout se opět vlády. Někteří lidé si podle této povídky také myslí, že tato rasa žije rovněž v nitru naší planety a je představována dodnes jakýmisi ještěry a příšerkami. PS: Film měl dusnou atmosféru a zbytek si již nevzpomínám :) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Film je věrnou adaptací rohánu H.P. Lovecrafta "Call Of Cthulhu" z roku 1928. Ve filmu je použito několik doslovných citací z knihy. Příkladem je věta „Ve svém domě v R'lyehu mrtvý Cthulhu čeká a sní“, kterou používají kultisté. (Chuppa)
  • Název bytosti Cthulhu byl vytvořen záměrně nesrozumitelně, protože tím chtěl spisovatel H. P. Lovecraft zdůraznit, jak je ona bytost nelidská a člověku neznámá, proto je "nemožné ono jméno vyslovit obyčejným lidským jazykem". V široké veřejnosti se však nejčastěji používá výslovnost "Ktulu". (Eru_Iluvatar)
  • Film produkovala H. P. Lovecraft Historical Society, kalifornská organizace, která pořádá Live Action Role Play, tzv. LARP, na motivy Lovecraftova fiktivního světa nazvané „Cthulhu Lives!“. (KlonyIlony)

Reklama

Reklama