Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kanadské komediální drama v režii Jean-Marca Valléeho se odehrává v 70. letech v Montrealu. Rodina Beaulieuových má pět synů a ten, který se narodil přímo o Vánocích, dostal jméno Zachary (Marc-André Grondin). Je jiný než jeho bratři, i když se moc snaží, aby mezi ně zapadl. Má rád svého konzervativního otce a raději mu lže, než by zklamal jeho očekávání. Sexuálně zmatený Zac hledá útěchu v muzice Pink Floyd a Davida Bowieho, jež mu dovoluje snít, ale sám život ho nakonec přiměje k tomu, aby přijal svou přirozenost. A co je ještě důležitější, i jeho otec posléze pochopí, že má svého syna mít rád takového, jaký je. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Skutečně nádherný film o dětství, dospívání a o životě jedné rodiny a jejího neobyčejného člena. Protkáno libovým soundtrackem nejen s mým milovaným Aznavourem. A opět důkaz, že vážná hudba umí určité scény pozvednout o třídu výše (díky Stanley). Český název filmu možná odradí ateisty a to by byla velká škoda. Film s prvky víry jsem si snad nikdy tak neužil. A dokáže i rozesmát - rozhovor otce s matkou o orientaci Zachariho v koupelně u čištění zubů s povzdechem otce o strkání nástroje lásky do výtrusníku a manželčina okamžitá břitká odpověď je prostě luxusní. C.R.A.Z.Y. (zkratky jmen - neřeknu koho) mě prostě dostalo na plné čáře a já bych mu odpustil snad vše, i když ono není co :). I na slzy dojde... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nevím, co bylo špatně, jestli český dabing, nebo, že jsem film viděl ve dvou dnech, ale tady jsem byl prostě úplně mimo. Pořád jsem čekal, čekal a čekal a nedočkal jsem se skoro ničeho, co by stálo za nějakou větší pozornost ( s vyjímkou hudby). Grodin se mně rozhodně líbil víc např. v Prvním dnu zbytku tvýho života a Jean- Marc, který mně namlsal skvělým Café de Flor...... Vůbec mně nepřišlo, že tyhle dva filmy točila jedna stejná osoba. Lepší dvě. ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

**** Už jen z toho důvodu že je manžel z podobné početné rodiny, kde se o dívku nezavadí a opravdu co bratr to jiný jedinec s jiným zájmem. Děj zasazený do šedesátých let, způsob vypravování a skvělá muzika to vše mě hodně sedlo. Závěr loučení synů s otcem při odchodu z pohřbu mne dostal snad ze všeho nejvíc. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Čo vlastne sleduje tento film? Je to akási zdramatizovaná verzia seriálu „Tie roky sedemdesiate“. Každá rovina, ktorú film zobrazuje, či už je to rodinná dráma o zbližovaní a mravných problémoch, problémoch dospievania alebo nadsadená satira spoločnosti tej doby, je rozobraná a spracovaná do detailov. Čo si z toho odnesie divák, ťažko povedať. Viem ale, že miestami som sa aj mierne nudil, čoho príčinou bola hlavne nerozvinutá humorná výpoveď, no určite nie scenár (hlavne konverzácie boli na úrovni), ani herci. Takže by som bol nerád, keby ostali nepovšimnutí. A som rád, že HBO dáva priestor aj podobným filmom. 80%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Takhle se to jeví jako dost průměrný a nenápadný film, ale jakmile se rozjede, tak nemá chybu. Moc hezký příběh z jedné doby o jednom klukovi a o jeho problémech, které jsou natočeny naprosto nádherným způsobem. Na každou scénu je radost koukat, emoce lítají ze strany na stranu, plus hudba k filmu podtrhuje super filmový zážitek. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Scénář je založen na zkušenostech z dospívání Françoise Boulaye, který pomáhal Jean-Marcu Valléemu při jeho psaní. (mi-ib)
  • Částka 600 000 dolarů zaplacená na získání práv ke skladbám použitých ve filmu tvořila nakonec velkou část celkových nákladů. Jean-Marc Vallée musel dokonce omezit výši svého vlastního platu. (mi-ib)

Související novinky

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

Reklama

Reklama