Reklama

Reklama

Iron Maiden: Rock in Rio

(koncert)
všechny plakáty

Rock in Rio je film s živým koncertem legendární heavymetalové skupiny Iron Maiden. Bylo nahráno během festivalu Rock in Rio v brazilském Rio de Janeiro. Na jejich vystoupení přišlo okolo 250 000 lidí - což je nejvíce v historii kapely, hlavně díky návratu zpěváka Bruce Dickinsona a kytaristy Adriana Smitha. (culas)

Recenze (70)

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Kedysi som bol veľkým fanúšikom Ironu, dnes ma ich hudba už príliš neberie, ale toto vystúpenie v Riu je dodnes snáď najlepším DVD koncertom, aké som kedy videl. Neopísatelná atmosféra štvrť milióna ľudí, kapela hrá bez najmenších chýb a celá show, ktorú tu fanúšikom predvádzajú, je nesmierne originálna, svojská a nenapodobiteľná. Bruce Dickinson má nezabudnuteľný hlas ako na nahrávkach, tak aj naživo a aj po toľkých rokoch nám "starčekovia" ukazujú, ako má vyzerať pravé heavymetalové vystúpenie. Keď na mňa Rock in Rio takto zapôsobilo z TV obrazovky, aké to už muselo byť naživo? Škoda, že som tam nemohol byť. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Návrat Bruce Dickinsona zpět k Maidenům si jistě přálo hodně lidí ... a jak je vidět přání bylo vyslyšeno ! Jeden vůbec z nejlepších konzertů této heavy metalové skupiny je tu a sním i pořádný nářez, trvající dvě hodiny pod dozorem gigantické sochy Ježíše v Rio de Janeiru spolu s Eddiem a 250 tis. lidmy. A navíc skvělě nafilmované spolu s nahraným zvukem na 5+1 DTS. || Zahrané Skladby 1. "Intro: Arthur's Farewell" 2. "The Wicker Man" 3. "Ghost of the Navigator" 4. "Brave New World" 5. "Wrathchild" 6. "2 Minutes to Midnight" 7. "Blood Brothers" 8. "Sign of the Cross" 9. "The Mercenary" 10. "The Trooper" 11. "Dream of Mirrors" 12. "The Clansman" 13. "The Evil That Men Do" 14. "Fear of the Dark" 15. "Iron Maiden" 16. "The Number of the Beast" 17. "Hallowed Be Thy Name" 18. "Sanctuary" 19. "Run to the Hills" || * Bruce Dickinson - zpěv * Dave Murray - kytara * Adrian Smith - kytara, doprovodný zpěv * Janick Gers - kytara * Steve Harris - baskytara, klávesy, doprovodný zpěv * Nicko McBrain - bubny || 10 / 10 ()

Reklama

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Spolu s Live After Death nejlepší živý záznam všech dob,nejen tím co se děje na pódiu a pod ním,ale i kvalitou.Famózní představení,které má určitě velký podíl na tom,že kapela se rozhodla pokračovat v normální činnosti.Původní záměr byl po skončení tour už jezdit pouze velké festivaly,zaplaťpánbů,že to dopadlo tak,jak to dopadlo. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Eddieho pohůnky moc nemusím, ale to nic nemění na tom, že tento živák z Ria je jedním z nejlepších zaznamenaných koncertů vůbec. Zčásti jsou na vinně samotní Maideni, jelikož hrají v životní formě, ale hlavním kladem je přítomnost čtvrt milionu fanatických Brazilců znajících každou notu snad lépe než samotní interpreti. Vytváří tak jeden obrovský kotel a ze záznamu především díky nim sálá ohromná energie, jakou postrádá devětadevadesát procent koncertů na DVD. Po shlédnutí budete rozhodně litovat, že jste u toho nebyli. Což je pro záznam koncertu to nejlepší vyznamenání. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

V bohatej histórii kapely Iron Maiden tento koncert v Riu má obzvlášť veľmi dôležitý význam. Nielen kvůli tomu, že sa do kapely oficiálne vrátili spevák Bruce Dickinson a gitarista Adrian Smith, ale aj to, že napriek nejednoznačnej kritiky, je tento koncert jedným z jeho najlepších. Dokonalé spojenie starších megapesničiek s novými, progresívnejším avšak typickým Maidenovským temperamentom z albumu Brave New World (mimochodom geniálny album!). Celý koncert je bezchybný, zvuk a výkony členov (a hlavne bubny na čele s neopakovateľným Nicko McBrain) kapely majstrovský! Každá pesnička parádna, ale trojica „Sign of the Cross“, "Dream of Mirrors" a "The Clansman" sú ešte nad nimi. Obzvlášť by som ešte vyzdvihol základ „Hallowed Be Thy Name“, ktorá vyvrcholí na konci, kde Bruce definitívne dokáže, že prečo patrí medzi najlepších heavy metalových spevákov. Skratka: nevynechateľná vec!!!!! Osobné hodnotenie: 100% (*****) ()

Zajímavosti (2)

  • Na koncert se přišlo podívat 250 000 lidí. Jednalo se o poslední koncert světového turné k desce „Brave New World“ (2002). (Fuhman.Dajar)

Reklama

Reklama