Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Série 11 (2011) (série)


Smrtící pověst (S11E01)

(epizoda)
  • Česko Katastrofa na ranveji (více)

Obsahy(1)

17. července 2007 za silného deště dosedl Airbus A320 na kluzkou dráhu letiště v Sao Paulu. Zabrzdit se mu však již nepodařilo... Let společnosti TAM číslo 3054 se blížil k nechvalně proslulému letišti Congonhas v Sao Paulu. Tamní dráha 35-L patří mezi nejrušnější a zároveň nejzrádnější na světě. Leží na vrcholu kopce a ze všech stran je obklopená vysokými stavbami. Posádka letu 3054 obdržela zprávu, že je ranvej mokrá a klouže. Kapitán Henrique Stephanini dosedl s Airbusem A320 na prahu 1945 metrů dlouhé dráhy, aktivoval jeden funkční obraceč tahu a brzdy. Letadlo však nezpomalovalo. Ve vysoké rychlosti vyjelo z dráhy a narazilo do budovy s přilehlou čerpací stanicí. Na palubě letadla nikdo nepřežil. Zahynulo také dvanáct osob na zemi. Šlo o nejhorší leteckou katastrofu v dějinách Jižní Ameriky. Vyšetřovatelé teď musí co nejrychleji zjistit, kde se stala chyba, než si dráha na nejrušnějším brazilském letišti vyžádá další životy. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Piloti by sa mali vyhýbať stres faktoru a letiská by nemuseli byť obklopené diaľnicami, skladmi a bežnými mestkými komunikáciami. V Sao Paolo to je dodnes iné, aj po 15 rokoch od tejto hroznej udalosti. ()

Reklama

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

199lidí mrtvých chudáci... Chyba kapitána :/ nezvládnut postup a pak už se nedalo nic dělat... Navíc deštivé počasí, kluzká dráha... Prostě to bylo v pytli celé... Ano ranvej 35L má po právu špatnou pověst ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama