Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Série 12 (2012) (série)


Beze stop (S12E13)

(epizoda)
  • Kanada Air France 447: Vanished (více)

Obsahy(1)

1. června 2009. Během pouhých čtyř minut se let Air France z Rio de Janeiro do Paříže zřítil z oblohy. Zahynulo 228 lidí... Že se Airbus A330 na pravidelné lince Rio de Janeiro – Paříž zřítil, bylo záhy jisté. Letadlo zmizelo ze všech dostupných radarů. Určit ovšem přesnou polohu vraku a zajistit letové zapisovače, které by mohly prozradit příčinu tragédie, při níž zahynuli cestující i posádka, se však ukázalo jako velmi nesnadný úkol. Francouzští vyšetřovatelé z agentury BEA se několik let marně pokoušeli najít tzv. černé skříňky v hloubce více než čtyři tisíce metrů pod hladinou Atlantického oceánu. Do definitivního ukončení marného pátrání zbývalo již jen posledních pár dní, pak se však na inspektory usmálo štěstí a mohli určit, zda za jedním z největších neštěstí poslední doby stála technická porucha či lidské selhání. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Bozvav

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak to mohl takto druhý pilot posrat a první si toho nevšimnout, že druhý dělá opak toho co on? To už se nikdy nedovíme. Zjevně byl druhý pilot špatně proškolen a navíc nezvládal moc dobře stres. Cena za poznání vysoká, zamrzají tyčinky, víme, že to může být závažný problém, vydáme oběžník a máme to z krku, bez komentáře. To je na úrovni oběžníku ve škole, že na mokré podlaze se nemá běhat. Klobouk dolů před těmi, co vyzvedávali z této hloubky skříňky a těla cestujících, frajeřinka. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důvod katastrofy: selhání posádky :((( Neuvěřitelné, že neměli vůbec ponětí co dělají v jednom nejmodernějším letadle...!!! Jj to je tak, když si všichni myslí, že počítače zvládnou vše a piloti nemusí nic umět... Toto byla hodně dráha lekce, která jasně ukazuje, že chyba se neodpuští... ()

Reklama

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Jazyk nápisu na "čiernej skrinke" sa počas strihov mení. Niekedy je v angličtine, inokedy vo francúzštine. (koba)

Reklama

Reklama