Reklama

Reklama

Wang xiang

Obsahy(1)

Winnie Leung ve volném čase ráda vaří, vyřezává dřevěné loutky a píše si deníček, ve kterém nejnovější zápis vypráví o tom, že ji znenadání opustil přítel. Nebere jí telefony a vyhýbá se jí, a když se Winnie rozhodne ho hledat, náhodou se seznámí s mužem, který vypadá přesně jako její bývalý přítel. Velmi záhy ale jejich vztah za zvláštních okolností opět začíná uvadat a snad jen někde v jejím deníku se skrývá odpověď na tuto záhadu. (GigaPudding)

(více)

Recenze (10)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Film se rozjíždí docela jak nějaké romantické vztahové drama a hlavní hrdinka řeší co je teda špatně, když ji opustil druh jen tak zničehonic a když ho zkouší hledat, tak narazí na jinýho, kterej ale vypadá stejně jako ten první, tak se teda nějak začnou dávat dohromady, ale to není to hlavní o čem film je. Jejich vztah a vůbec celý soukromý život hlavní hrdinky je velmi zvláštní a plný velmi podivných událostí, které se divákovi teda začnou vyjevovat docela brzo s jedním vypravěčským komentářem někde kolem třetiny filmu, který dost jako naznačuje o čem film vlastně je. Nedá se to moc popisovat, protože u tohohle filmu je lepší, když divák předem nic neví, ale i když teda docela brzo může tušit o co jde, tak to hlavní na filmu není nějaká děsně "šokující" zvratová pointa, tu divák jakože očekává, ale nejdůležitější na filmu je asi ta zvláštní práce s vyprávěním příběhu, který divák vidí skrze mysl hlavní hrdinky, která se sama postupně dopracovává k dalším a dalším nezpochybnitelným faktům, ale nikdy si přitom nepřipustí tu opravdovou realitu. Děj je takhle docela jednoduchý a nemá být nějak účelově zvratově překvapivý, což by asi určitě zklamalo diváka, který na něco takového čeká a pak je celej vyjevenej, že to jakože "tušil" už od půlky. O závěrečnou pointu totiž nejde tolik jako o zpracování toho, no prostě toho jak celou událost prožívá hlavní hrdinka :) To se prostě nedá nějak podrobněji popisovat, aby v tom nebyl vůbec žádný spoiler. Rozhodovala jsem se mezi trojkou a čtyřkou, protože to nemá žádný závratný příběh nebo vyústění, ale čtyřku nakonec dostane kvůli tomu jak zvláštním způsobem se dokázal vypravit do něčí mysli a prožitků. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

„Člověk trpící bludnou poruchou je ve skutečnosti obětí lásky. Mají takzvanou duševní nemoc. Zvenčí mohou vypadat normálně, ale trpí klamy žijícími v klamné dimenzi. Když dosáhnou limitu, udělají něco nebezpečného…." Poměrně dobře zpracovaný psychologický thriller, vytvářející pocit neklidu a nejistoty, zejména díky vizuální stránce. Bratři Pangové si zajímavým způsobem nelineárního vyprávění podpořeného snovými sekvencemi pohrávají s divákovým vědomím a nutí ho klást si otázky, co se děje a proč. Jestli je to vůbec skutečné, nebo jestli je to jen sen či představa. Což také v jistém smyslu udržuje podivně nejistý myšlenkový pocit. Děj odvíjející se z pohledu Winnie udržuje diváky v napětí, a to i díky pomalému odhalování pravdy o její situaci. Pro někoho však může být tento styl vyprávění matoucí, čímž nemusí být snadné správně pochopit stav věcí při zkoumání hroutícího se duševního stavu. Tomu nepomáhá ani několikeré zakončení příběhu. Ano, je to tak. V závěru se skutečně několikrát objeví náznak dějově ukončující tečky za větou, ale ouha… Pokračuje to dál. Dějová linka je přitom dosti jednoduchá, ale tak, jak si s tím bratři Pangové pohráli, se jim ve finále povedl filmový psychologický majstrštyk ve své plné jedinečnosti. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ou, Pang brothers jedou bomby. Parádní psychologická masírka o jedné zmatené ženě (výborné herecké ztvárnění a pojetí, strach v tomto filmu jde opravdu jen z této postavy, což je záměr a plně funkční). Skvělá scéna s mrakem. Naprosté mrazivé setření hranice mezi tím, co je myšlenka, vzpomínka, představa, vidina, skutečnost. V tomhle ohledu je závěrečné doslovné vysvětlení trochu tmavou šmouhou na filmu a kazí celkový dojem - Pangové to ale vyřešili poměrně zajímavě a chytře, dali totiž před toto odhalení (pro blbé :-) ) část závěrečných titulků, takže chcete-li si zachovat skvělý dojem a nevidět doslovně zobrazené to, co by během sledování filmu mělo napadnout a vás samotné a dojít vám to, stači to u těch titulků vypnout a posledních cca 25 minut vynechat, ono i ty pokusy o "překvapivé" zvraty v nich jsou odhadnutelné a tak překvapivé zase nejsou. Ale ono to asi jen málokomu nedá. 4.5* ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Žít doma s chlapem. Některé typy žen to můžou provádět prazvláštním způsobem... Když se řeknou tři slova - Pang a Ab-normal Beauty - v asijských horrorech a thrillerech zběhlý divák začne tušit, která bude bít. Jeden z bratrské dvojice umných hongkongských filmových řemeslníků a zdařilý, vizuálně výrazný thriller s výstižným názvem... Abnormální krása se totiž Mon seung podobá nejvíce z předchozích filmů od Pangů. Zůstala ženská hrdinka s psychickým onemocněním, tentokráte hlubšího rázu. Murder story opět podkresluje dynamická hudba střídaná zneklidňujícím tichem a nepříjemnými zvuky. Jen vizuál je na poměry Pangů celkem decentní, což znamená - méně klipovitý, leč pořád hodně slušný a moderní. Příběh znovu zaujme i překvapí (především originální vychytávka po cca. 2/3 filmu), tudíž nestřelím vedle s tvrzením, že komu se líbila Ab-normal Beauty, bude spokojen i s Mon seung. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama