Reklama

Reklama

9

Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy / Thriller
USA, 2005, 11 min

Režie:

Shane Acker

Obsahy(1)

Hadrový paňác poměří síly s monstrem, které vysává duše jeho soukmenovců. (havLord)

Recenze (156)

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Fakt nadupaný kraťas...postapokaliptická atmosféra, úžasné industriálne, kovové zvuky a dobrý príbeh, ktorý nepostráda napätie. Atmosférou to naozaj miestami pripomína Silent Hill...špinavé, hrdzavé...ešte aj tí handroví panáci vyzerali ako malé zrúdy po nukleárnej vojne. Rozvynúť to do celovečerného filmu a mohla by to byť pecka. ()

Saran 

všechny recenze uživatele

9 (kraťas) jsem si našel až po zhlédnutí upoutávky na 9 (dlouhometrážní) a dostalo mě to. Upoutávka je zajímavá, ale daleko zajímavější byl tento kraťas. Hudba, animace i samotný děj se mi dost líbily. Má to takovou pochmurnou atmosféru, která se u animáků často nevidí, jelikož málokdy se s nimi cílí jen na dospělejší publikum. Toto je filmík, který rozhodně cílí na dospělé publikum a autor si ho určitě natočil hlavně pro sebe a určitě nečekal, že dostane příležitost ho rozšíšit na dlouhometrážní stopáž a dostat na plátna kin. ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Shane Acker naplnil svůj kraťas 9 tajemnou atmosférou, krásnou vizuální stránkou a velice podařeným hudebním doprovodem a ozvučením. Bohužel zapoměl na silnější příběh, který zde silně chybí(přeci jen 11minut je 11minut). Doufám, že v celovečerní stopáži bude i pořádný děj, jelikož bez něj opravdový film nikdy nebude dobrým a to co lze krátkometrážním filmům odpustit, tak u celovečerního již ne!!!! ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Vynikající animovaný kraťas představuje fantaskní svět, který naoko působí jako z dětské pohádkové knížky, ale hned první scéna ukazuje, že patří spíš do krutého světa dospělých. Vyloženě povedená animace zůstává i přes vážný tón neodolatelně roztomilá a atmosféra připomene některé z příběhů Neila Gaimana. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý postapokalyptický animovaný kraťas, správně pochmurná atmosféra, skvělá, silně depresivní hudba. Typicky americkou infantilnost u animovaných filmů (zvlášť u těch vážných animovaných filmů - vždyť přece i animované filmy se dají dělat seriózně, dospěle) normálně nesnáším, tady bych se přes ni ale dokázal přenést díky výborné hudbě a občas skvělým scénám. V některých sekvencích je to ale hrozně přeplácané a plné obrazových klišé. Špinavý svět postapokalyptické, rozbořené země, plné odpadků (mimochodem, Vall-i je příšerná vykrádačka tohoto filmu), je vylíčen dobře, nicméně v popisu příběhu hadrových panáků je těžce zmatený a technika vyprávění krátkého filmu je prostě nepovedená a nezvládnutá (scéna nad schodištěm má být co?). Nepřijde mi, že by v tom bylo dost potenciálu na celovečerák, když i jako krátký film je to takový lepší průměr. http://www.youtube.com/watch?v=yeNbO85m2dM ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama