Reklama

Reklama

Prehistorický park

(seriál)
  • Velká Británie Prehistoric Park (více)

Obsahy(1)

Odborník na přírodní historii Nigel Marven cestuje zpátky v čase a přijímá výzvu zachránit zvířecí druhy před vyhynutím. Díky nejmodernějším digitálním efektům a animatronickým trikům tak mezi obyvateli jeho definitivního útočiště pro starověká divoká zvířata nechybí mládě Tyranosaura Rexe, šavlozubá kočkovitá šelma z Jižní Ameriky, brouci staří 300 milionů let a obří prehistoričtí krokodýli, kteří se živili dinosaury! Prehistorický park je skvěle natočeným dokumentárním seriálem, který kombinuje fantastický příběh se zajímavými vědeckými fakty a spoustou zábavné akce. Nechte se unést touto jedinečnou dokumentární fikcí. (TV Prima)

(více)

Recenze (58)

Smok 

všechny recenze uživatele

Hybrid dokumentu a dobrodružného filmu okorenený Nigelovym cestovaním časovým portálom a jeho snaha spraviť si takú novodobú prehistorickú ZOO. Dávam 3, ale len za snahu takouto dobrodružnou formou priblížiť život prehistorických zvierat aj laickému publiku. Nelogičnosti a nepresnosti nechám stranou, pretože tento výtvor fakt beriem skôr na pobavenie, ako na vzdelávanie. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Příšerné a těžko uvěřit, že na stejném poli vzniklo výborné Putování s dinosaury. Opravdu nechápu, proč je tu potřeba "cestování časem" a pokus o nějaký příběh, když z toho vznikají tak úsměvné momenty, jako rozplívání se vědce nad právě objevenou stopou dinosaura (kterou ale samozřejmě vyrobil někdo ze štábu) nebo souboj traktoru s Triceratopsem. Dokument? Ani náhodou! ()

Reklama

daEmoNickY odpad!

všechny recenze uživatele

Troska dramatu Nekdo http://www.imdb.com/title/tt0760139/board/nest/84175558 nad tim premyslel lepe nez ja, z "pohledu prirodovedce" . Prelozim """"""" ... Alespon se decka neco nauci, takze se nestane aby 1) sli do Minulosti nepripraveni [ dalo by se doplnit snuskou zajimavych udaju; spise obecnych "pravd" o tom na co se pripravit ( nezname nemoci ... nemusi se to prehanet, staci zminit ), jake veci sebou brat, ... ] 2) proste chytali zvirata aniz by je chvili pozorovali [ nicmene obcas se objevilo Drama, diky spatnemu odhadu ] 3) neber si s sebou, na cestu do Minulosti, loveckou vybavu [ Pozor, kousu! ] 4) spolupracovnici jsou sice pohodari, ale jsou neschopni pecovatele [ ] 5) klidne si vem trenky a tricko. Nevadi ze jdes do dzungle plne dravych zvirat a ... 6) klidne si v Minulosti zakempuj a nech venku maso [ http://encyclopediadramatica.com/OM_NOM_NOM_NOM ] ... 'Tyracek' http://images.google.cz/images?q=tyranosaurus [ Tyranosaurus Rex "straslivy jester" ? ] si muze klidne hovet v kleci z drevenych tyci??? Zabte me !!! Tim spise, ze zname pouze zkameneliny http://cs.wikipedia.org/wiki/Fos%C3%ADlie se musime poradne pripravit """"""" [[=]] Propojeni "faktu" pribehem je fajn. Sice to tu moc nefunguje, ale misty se to povedlo ( mohli si pohrat s tim, co zvirata vycichaji, zda vidi barvy, jake maji zorne pole ... ) [[-]] Nicmene blbe dokumentove kecy [ http://teckacz.cz/index.php?clanek621 ] si neodpustili. Minuli spoustu prilezitosti vzdelavat [ zopakovat a ukazat souvislosti ] tim, ze jenom placli nova "fakta" ( "savci prekonali ptaky, kteri proto vyhynuly", "dinosauri a ptaci jsou si blizce pribuzni", http://images.google.cz/images?q=orly , Ornitomimus znamena v prekladu "jako ptak" - jmena se tu proste neprekladaji ). Priste snad najmou schopneho kameramana co zabere hlavu, prave kdyz se o ni ten strejda zminuje. Casto spolehaji na znalost zvirat, pojmu, casti tela ... [[+]] Koukam, Bible se dneska v archeologii moc nebere, jinak by vzal alespon 2 pary zvirat http://www.imdb.com/title/tt0760139/board/nest/58963793 jako Noe. ---===Au contraire===--- Asi na to nemeli moc casu, ale par animaci tam dali. Nastesti. Long live the Feedback http://cs.wikipedia.org/wiki/Zp%C4%9Btn%C3%A1_vazba . ()

Zetwenka 

všechny recenze uživatele

Prehistorický park je seriál, který přesně vystihl to, co jsem si přála, aby bylo někdy natočeno :). Výtečný nápad jak se pomocí jednoduchého principu dostat do minulosti a přivést tak prehistorické a jedinečné tvory do současnosti a zachránit je před vyhynutím. Pozorovat je a pokusit se jim vybudovat nový domov podle jejich potřeb. Prožívat s nimi strasti i radosti - pečovat o ně, poznávat jejich vrtochy, nálady a neduhy.(stříhání mamutí srsti na léto, zklidňování triceratopse, ohlídání nové rodinky, udržet titánosaury v ohrádce:-) odchytávání oviraptorů, útěk na poslední chvíli s t-rexíky, vybudování hmyzího ráje). Leckdy ošetřovatelský tým nestíhá ale snaží seč může aby se tvorečkové cítili jako doma. Moc hezky se mi na to kouká a tu zoo bych někdy navštívila :-) Humorná cesta za poznáním a nápad vzít tradiční informace trochu jinak. Jako bonus k tomu sympatický průvodce, který nás provádí tímto podivuhodným světem. Viděno: 6 epizod ze 6 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jsem z těch kluků, kteří se v průběhu dětství prakticky sami odkojili právě na dinosaurech. Dlouhá léta mě nic nefascinovalo víc než všechny možné druhy pradávných veleještěrů. A o to víc jsem byl šťastný, když jsem mohl vidět jakýkoli formát, ve kterém se zvířectvo dob dávno minulých dostalo k životu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Jednotlivé epizody se natáčely na těchto lokalitách: 1. Národní park Conguillío v Chile, 2. řeka Yukon v Národním parku a rezervaci Kluane a Provincionální park Tatshenshini-Alsek v Kanadě, 3. Rotorua (Redwood, Ohakuri, lesy Tikitere, vodopády Kakahi a jezero Rotokawau) na Novém Zélandu, 4. Národní park Chapada dos Veadeiros v Brazílii, 5. Státní park Jonathan Dickinson v jižní Floridě (zde užito i CGI), 6. moře a jezera na Fraserově ostrově v Austrálii. Samotný Prehistorický park pak v Jihoafrické republice (Crocworld Conservation Centre, Didima Camp and Cathedral Peak, Natal Lion Park, Hluhluwe – iMfolozi Park. (Marasuchus17)
  • Nigel Maven v roce 2021 uvedl: „Bez přemýšlení bych hned teď začal dělat na novém seriálu o dinosaurech, jen potřebujeme vysílatele (snadněji se o tom mluví, než dělá). Nový seriál by už neměl název Prehistorický park, ale měl by jiný název.“ (Vitox)
  • Na DVD vyšel spolu se seriálem 30minutový film o filmu Prehistoric Park: Making the Impossible. (Pod)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno