Reklama

Reklama

Prehistorický park

(seriál)
  • Velká Británie Prehistoric Park (více)

Obsahy(1)

Odborník na přírodní historii Nigel Marven cestuje zpátky v čase a přijímá výzvu zachránit zvířecí druhy před vyhynutím. Díky nejmodernějším digitálním efektům a animatronickým trikům tak mezi obyvateli jeho definitivního útočiště pro starověká divoká zvířata nechybí mládě Tyranosaura Rexe, šavlozubá kočkovitá šelma z Jižní Ameriky, brouci staří 300 milionů let a obří prehistoričtí krokodýli, kteří se živili dinosaury! Prehistorický park je skvěle natočeným dokumentárním seriálem, který kombinuje fantastický příběh se zajímavými vědeckými fakty a spoustou zábavné akce. Nechte se unést touto jedinečnou dokumentární fikcí. (TV Prima)

(více)

Recenze (58)

Natabar odpad!

všechny recenze uživatele

Ač jsem velký fanda přerostlých ještěrek, tak tady musím s hnusem konstatovat, že čeho je moc, toho je příliš. Tak nebetyčnou pikačovinu snad ani nikoho nemohlo napadnout natočit!! Jak vidíme - napadlo. Šílené, trapné, nesmyslné, nevědoucí, čím vlastně chci být - dokumentem či sci-fi filmem. Třikrát ODPAD. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Milovníci Putování s dinosaury jistě nebudou v soudech tak přísní. Samozřejmě - Prehistorický park kvalit tohoto skvělého dokumentu BBC nedosahuje. Některé animace byť skvěle zasazené do reálného a atraktivního prostředí vypadají hodně animovaně. Ale toho si všimnete jen v pár případech celé série. Pokud se odprostíme od myšlenky, že brána času je nereálná a chování (držení) dinosaurů v ZOO po vzoru Jurského parku také, máme tu skvělý rodinný dokument. Pro rodiče, jejichž předškoláky a školáčky zajímají dinosauři je těchto šest dílů ideálních. Putování s dinosaury je zpracováno s vědeckou přísností a ač je skvěle zpracováno, děti u toho nevydrží. Tady má příběh hlavně díky sympaťákovi Nigelovi Marvenovi hrdinu, který podniká dobrodružné výpravy do minulosti napříč pravěkem... Nigel tak zachrání nejen T-rexe, ale i třeba mamuta, setká se pravěkými lovci, obřími stonožkami atd... Ujíždění land Roverem před běžícím dinosaurem.. to hned tak v dokumentech nevidí. Jsou zde i humorné postavy přímo v parku - ošetřovatel Bob atd... A při tom se samozřejmě děti dozví zajímavosti o dinosaurech, době ledové, oteplování atd... Já osobně byl velmi spokojen. * * * * ()

Reklama

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavný, často zaujímavý "hraný" dokument. Je ale príliš naivný, občas smiešny, hrúza nezmyslov, dianie zaujme akurát tak 10-ročné deti. Hlavne neustále používanie dreva je sranda-obrovský krokodíl (asi 30 m dlhý, už si nepamätám), chytený do pasce, kde sa zužuje "ohrada" z drevených kolov, zviazaných povrazom, 20 centimetrov v piesku...Alebo T-Rexy, ktorí sú za plotom z dreva? Taktiež opakujúce sa tie isté zábery...Celkovo poviem, že je to pekný pokus o dokument, ale nefunguje, hlavne je príliš amatérsky. ()

Zetwenka 

všechny recenze uživatele

Prehistorický park je seriál, který přesně vystihl to, co jsem si přála, aby bylo někdy natočeno :). Výtečný nápad jak se pomocí jednoduchého principu dostat do minulosti a přivést tak prehistorické a jedinečné tvory do současnosti a zachránit je před vyhynutím. Pozorovat je a pokusit se jim vybudovat nový domov podle jejich potřeb. Prožívat s nimi strasti i radosti - pečovat o ně, poznávat jejich vrtochy, nálady a neduhy.(stříhání mamutí srsti na léto, zklidňování triceratopse, ohlídání nové rodinky, udržet titánosaury v ohrádce:-) odchytávání oviraptorů, útěk na poslední chvíli s t-rexíky, vybudování hmyzího ráje). Leckdy ošetřovatelský tým nestíhá ale snaží seč může aby se tvorečkové cítili jako doma. Moc hezky se mi na to kouká a tu zoo bych někdy navštívila :-) Humorná cesta za poznáním a nápad vzít tradiční informace trochu jinak. Jako bonus k tomu sympatický průvodce, který nás provádí tímto podivuhodným světem. Viděno: 6 epizod ze 6 ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Příšerné a těžko uvěřit, že na stejném poli vzniklo výborné Putování s dinosaury. Opravdu nechápu, proč je tu potřeba "cestování časem" a pokus o nějaký příběh, když z toho vznikají tak úsměvné momenty, jako rozplívání se vědce nad právě objevenou stopou dinosaura (kterou ale samozřejmě vyrobil někdo ze štábu) nebo souboj traktoru s Triceratopsem. Dokument? Ani náhodou! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Na DVD vyšel spolu se seriálem 30minutový film o filmu Prehistoric Park: Making the Impossible. (Pod)
  • Hudba k seriálu byla nahrána Pražským Filharmonickým Orchestrem. (Zdroj: Prehistoric Park: Making the Impossible) (Pod)
  • Distributor seriálu, Fremantle Media, plánoval druhou sérii. Stanice ITV o ni nakonec neprojevila zájem kvůli nízké sledovanosti na velkorozpočtový projekt. Pořad začal se sledovaností 3,3 milionu diváků, což činilo podíl 21 %, ale překonal ho pořad o tanci na BBC1. (Vitox)

Reklama

Reklama