Reklama

Reklama

Neznáma Antarktída

všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Prvý deň bezvetria. Zradné slnko svieti nepretržite deň i noc. V ušiach desivé ticho. Priteká zovšadiaľ, doslova bolí. A zima. Bolí taktiež. Ozajstná až nepredstaviteľná. Všade, kam oči dovidia, nedozierna biela púšť. Sneh a obloha. Nič iné len dve farby: biela a modrá. A hlavne – čisto. V hlave, pod nohami i navôkol. Neprenosná skúsenosť. Dvadsaťštyri miliónov štvorcových kilometrov ľadu a oni – sami, kdesi uprostred najchladnejšieho kontinentu. Rozhodli sa, že pôjdu pešo od hraníc antarktického kontinentu až na jeho najvyšší bod. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (19)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Nádherné scenérie a RESPECT všetkým, ktorý sa na neprebádaný terén vybrali...Avšak pozerať 45 minúť na ľad a sneh bez väčšej dynamiky je predsa len trochu veľa (u fantastického 118 dní v Zajatí Ľadu by som vydržal aj tri hodiny!!!). Prvý krát sa u skvelého Barabáša dá hovoriť o väčšej nude, "oživenie" o rádiové správy nepovažujem tak isto za najšťastnejšie... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nemali sme peniaze, tak tam poďme pešo. (Toto zahlásil jeden z účastníkov expedície.) Na to, v akom extrémnom prostredí sa to všetko odohráva, má film pomerne málo šťavy. Bude to tou belobou zo všetkých strán, chodením, ťahaním saní a to všetko dookola. Na najvyšší vrchol Antarktídy sa už Barabáš nevybral, takže odtiaľ filmový materiál nie je. O niečo viac ma zaujal dokument o dokumente zo série Dialóg s planétou o výpravách k pólom, ktorý nasledoval. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Po sklamaní z TEPUY som konečne zažil tú správnu dobrodružnú triašku... Tento film sa tak trochu prvoplánovane tvári ako niečo viac s posolstvom, ale v konečnom dôsledku som všetky tie nadnesené vety a rádiové záznamy o globálnych problémoch vo svete zhltol a dokonale som si túto výpravu užil. Barabáš to so snehom vie...__Na druhé pozretie mi už trochu vadilo, že chýba viac materiálu... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tyto dokumenty pochod Antarktidou jsou si podobné jako vejce vejci, lišíce se množstvím útrap a průserů, ale tento je ozvláštněn závěrečným stoupáním do zasněženého pohoří. Vždy jen kroutím hlavou, proč si ty lidi platí takové prostředky zas trýznění. Zde v závěru podává autor osobní odpověď - kvůli splynutím s čistou dálavou. Tedy pocit čistoty. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Čistá beloba a sem tam nejaká modrá obloha. Nepoznané (kde ešte ľudská noha nevkročila) je frekventovanou témou Barabášových investigatívnych dokumentov. Na tomto novom snímku sa mi páčila kamera, ktorá pekne sprostredkovala tvár Antarktídy. Ako celok sa mi ťažšie hodnotí, beriem to skôr ako správu - ...tak takto to tam vyzerá a toto sme dokázali (pred čím samozrejme všetka česť). Má to slabší rytmus a málo vzrušivý potenciál, musím priznať občasnú nudu. Možno je chyba v očakávaniach... ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama