Reklama

Reklama

Zázračná planeta - Série 1 (2006) (série)


Pouště (S01E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Deserts
Velká Británie, 2006, 48 min

Obsahy(1)

Třetinu souše na Zemi tvoří poušť. Obrovité jizvy na tváři naší planety vypadají na první pohled bez života. Není to kupodivu pravda – žádná skutečně mrtvá poušť neexistuje. Na všech se život nějakým způsobem udržel i za těch nejnepříznivějších podmínek, jaké si dokážeme představit. Ne všechny připomínají žhavou výheň. Vichr, řítící se ze Sibiře osmdesátikilometrovou rychlostí, přináší do mongolské pouště Gobi sníh. Z letních spalujících padesáti stupňů Celsia zde uprostřed zimy teplota klesá na mínus čtyřicet stupňů. Gobi je jedna z nejdrsnějších pouští na Zemi. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

UhLee 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné co všechno naše planeta nabízí.. Bylo mi dost líto zvířat, které se musí potýkat s nebezpečím, které na ně v poušti čeká.. Zároveň jsem rád, že žiju tam, kde žiju.. Nedovedu si představit co bych udělal kdyby na mě letěl oblak sarančat. ()

snebka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ukázka asi všech opravdu velkých pouští na této planetě. A fascinující pohledy ať už na dvouhrbé velbloudy v mrazivé Gobi, souboj kozorožců nebo zjištění, že lvi i sloni žijí i mimo travnaté pláně 90/100 ()

Reklama

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Duel kozorožců byl samozřejmě skvělý, z představení sarančat jsem měl docela husinu a při pohledu na australskou poušť jsem měl fakt kurevskou žízeň! Úkol splněn. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fascinující záběry na písečné bouře, těžký život klokanů vyhýbajícím se přehřátí, skákající ploskoještěři chytající mušničky neměli chybu. Detailní záběry na roje sarančat, každá epizoda dokáže přikovat k židli. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama