Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

Duotone28 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Som velmi stastny, ze sa mi podarilo dostat k tomuto klenotu klenotov medzi dokument.filmami, a dnom co dnom si po kusku vychutnavat najkrajsie zabery sveta, ake sa kedy mohli natocit !!! Nieco tak uzastneho, okuzlujuceho, neuveritelneho, pozastavajuceho, sa len tak pokope neda vidiet nikde inde, ako tu. Moc lubim dokumentarny film...ci uz z toho pohladu, z toho zanru, alebo z tej oblasti...ale najfascinujucejsi je pre mna NATURE movieeee...A tento povazujem za TOP scenu...ktory by si podla mna nemal nechat ujst totalne ziadny smrtelnik...fakt ho odporucam kazdemu...od posukov, luzrov, az po totalnych filmovych maniakov a uznavacov akejkolvek kinematografie !!! 20 z 10,nazdar ()

Tipek_14 

všechny recenze uživatele

Ach, Bože! Absolútny skvost! Jednoznačne 6*. Samozrejme v HD kvalite...ale ta nádhera sa ani nedá slovami opísať! Krajší zážitok po zhliadnutí tejto série je azda to len vidieť naživo. Zaujme od prvej sekundy a na konci si človek želá ešte aspoň jednú hodinu. Majstrovské dokumentárne dielo od BBC. Nič lepšie a krajšie nie je, a asi ani nebude. Videnie tohto diela by malo byť povinnosťou pre každého, komu osud našej planéty nie aspoň trošku ľahostajný. ()

Reklama

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Planet Earth (Planeta Země) je dokumentární 11dílná série z produkce BBC, která ukazuje jedinečné záběry z nejexotičtějších míst naší planety, záběry které mnohdy nebyly dosud ještě zveřejněny (např. lov slona smečkou lvů). Mezi sériemi "Living Planet", Trials of Life, "Life in the Freezer", "Life of Birds", "The Private Life of Plants", "Blue Planet", "Life of Mammals", "Life in the Undergrowth" a "Life in Cold Blood" představuje Planeta Země asbsolutní špičku mezi přírodopisnými dokumenty, které lze v dnešní době shlédnout. Ani takové televizní kanály jako National Geographic, Discovery Channel, Animal Planet, Spektrum a další se v kvalitě produkovaných dokumentů nevyrovnají televizi BBC. Verdikt: 5* a 100 %. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Produkčně skvělé zvládnutý ambiciózní cyklus, jehož díly se věnují životu jednotlivých skupin obratlovců v jejich přirozeném prostředí z makro- i mikro-pohledu, ale především chtějí vždy něco konkrétního sdělit. Monumentální provedení s obrovskou sdělností, poetikou i citlivostí k vnímání menších diváků, a přesto bez věcných kompromisů. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

V bezmezné úctě se skláním před Davidem Attenboroughem, slavným biologem a zřejmě nejvýznačnějším popularizátorem přírodopisných dokumentů, za jeho celoživotní dílo a doufám, že nás ještě oblaží spoustou takových skvostů. Zde je sice v pozici „pouhého“ scenáristy a vypravěče, tedy ne v přímé interakci se zvířaty, jak je u něho obvyklé, ale to výsledný dojem nesnižuje. Impozantní a nádherné v každé sekundě a to jsem ještě neviděl tu tolik do nebes vynášenou HD verzi. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Čtyřicet týmů kameramanů točilo na více než 200 různých místech po celém světě. Natáčení trvalo více než 5 let. (formelin)
  • Zástupce druhu homo sapiens sapiens, nebo také jednoduše člověk, se poprvé objeví až v epizodě Jeskyně (2006). (vyfuk)
  • Pro letecké záběry byla použita speciální vzdušná kamera se 400mm objektivem, který dokázal zaostřit na zvířata ze vzdálenosti několika kilometrů bez toho, aniž by je rušil. (3DD!3)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama