Reklama

Reklama

Únos

  • USA Lifted
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi / Komedie
USA, 2006, 5 min

Když se přehnaně sebejistý mladý mimozemšťan nachomýtne k řízení vesmírné lodi, musí se pod přísným dohledem kritického mentora pokusit unést podřimujícího farmáře. Únosy lidí však vyžadují preciznost a zručnost. Po několika chybných úkonech je nadmíru jasné, proč každoročně nezmizí mnohem více lidí. (HBO Europe)

Recenze (248)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nějaké 4 minuty chechtání a salv smíchu, kdy jsem si marně ucpávala držku oběma rukama, abych si nepoprskala monitor a taky aby kolegové v práci nepoznali, že nemám do čeho píchnout, tak si šťourám v zubech a koukám na krátká videa. Tahle "Akta X" se Pixaru náramně povedla a já nemám co vytknout, možná na grafice by se ještě dalo zapracovat... ale sakra, já jsem se prostě výborně bavila! 99,9% http://nepalivideo.meroclub.com.np/video/2033/PIXAR-Short-Film-lifted2006 ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Když se někde potká inteligence, smysl pro humor a talent, tak z toho nemůže vzniknout cokoli jiného než bomba. Což je přesně případ Únosu, protože ten divákovi během pouhých pěti dá víc než většina filmů za celou stopáž. Kéž by bylo víc autorů, kteří tvoří jen, když mají ostatním co dát. Tak jako v Pixaru. 95% ()

Reklama

dANo 

všechny recenze uživatele

Klasický vtipný kraťas uvádzaný pred celovečerným Ratatouille-om, pričom v tomto prípade ide o humornú scénku, kde sa mladý (a dosť nešikovný) mimozemšťan učí, ako sa unášajú pozemšťania... Animácia je už tradične skvelá, takže to už ťažko nejako započítavať do hodnotenia. Skôr je asi dôležitejší nápad a scenár, pričom v tomto prípade sa jedná o silný nadpriemer, ale napríklad kvality podobného Presta to ani zďaleka nedosahuje. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj asi najslabší kraťas, ktorý ma vôbec nenavnadil. Týmpádom som sa aj zľakol, že film nebude mať potrebné grády. Ide o to, že čím lepší kraťas, tým lepší film. A ani tu som sa nemýlil. Ratatouille bol geniálnou náhradou za týchto pár minút skoro nevypointovaného záveru. Nebyť zapípania budíka, idem ešte nižšie. 65%. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější Pixar-kraťas. Mimozemská "autoškola" je do geniálnosti dovedená situační groteska, která plně využívá všech svých možností - fyzické gagy, mimika, hudba, zvukové efekty a samozřejmě vzhled animace jsou bez přehánění perfektní a jen máloco dokáže tolikrát rozesmát během necelých pěti minut. Prostě genální nápad maximálně využitý. No a ten závěr - nevypínat před koncem! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Zvuk, který se ozve v kosmické lodi pokaždé, když tělo spícího muže do něčeho narazí, můžete také slyšet v operačním systému Apple OS X. Je to výstražný zvuk s názvem "Hero". (HappySmile)
  • Když unášený muž v pokoji spadne na zem, stojí vedle něj postavička "muzikanta" z pixarovského minifilmu Tin Toy. (T-enter)
  • Na přístrojové desce kosmické lodi je přesně 2 000 tlačítek. (HappySmile)

Reklama

Reklama