Reklama

Reklama

Cheonneyonyeou Yeoubi

  • Jižní Korea 천년여우 여우비 (více)

Obsahy(1)

Yobi je pětiocasá liška. Na Zemi existují zvířata, která mají více ocasů. Tato zvířata se mohou proměnit v jakékoliv jiné zvíře nebo v člověka. Aby ale člověkem zůstala napořád, musí si vzít lidskou duši. Yobi se změní život, když na Zemi havaruje mimozemská loď. Po sto letech žití s mimozemšťany jeden z nich odejde od ostatních a je na Yobi, aby ho přinutila vrátit se od lidí zpět ke svým druhům. (piserius)

(více)

Recenze (43)

Němi 

všechny recenze uživatele

Yobi - aneb ne každý ujetý nápad je dobrý a vše asijské výborné (jak zdejší ^_^ uživatelé naznačují 5* u všeho šimookého). Příběh je v první polovině zaměřený především na spousty trapných nápadů, v druhé už to nevytrhne pár podařených momentů. Stejnak všemu vládnou povrchní "magické" momenty bez smyslu, jen hluboce vypadající. Animace je u statického prostředí výborná, cokoliv rozpohybovaného je ale překvapivě ošklivé a nedotažené. ___ Téměř nekonečný film. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Yobi se snaží být barevná, hravá, originální... Ale nejde jí to, tenhle film totiž postrádá něco, co mají zkušenější kolegové, třeba z Giburi (podoba tu je), zvládnuté na jedničku, tenhle film totiž nemá duši, respektive si zničil jedinečnou šanci na originalitu tím, že se snažil vecpat do děje všechno možné, takže velká část vedlejších (možná dokonce všechny) dějových linií nesezná žádného vrcholu a vysublimuje do ztracena. Přitom je to obrovská škoda, ze začátku film sice působí jako něco, co vyzvracel psychedelický korejský jednorožec posedlý japonským démonem, ale postupem času se hlavní linka krásně rozvíjí, jenže... dobrá polovina filmu nepřebije polovinu horší, ani nespasí přebytečnost mnoha věcí. Promarněná příležitost, která mohla být soupeřem těm nejlepším anime podobného ražení. ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Tento film by se svými částmi dal srovnat k filmu Cesta do fantazie, jelikož tak krásně vymyšlené a nakreslené postavičky se vidí málokdy.... Samotná Yobi je hezká a divák si jí velice rychle podle mého oblíbí.... Celý film je od začátku do konce zajímavý a krásný svou atmosférou, která mě osobně vtrhla od prvních minut... K tomu hezká hudba a krasná ilustrace postačiček dělá z tohoto filmu fakt krásnou podívanou... ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Málokdy výsledek předčí má očekávání. U Yobi se mu to ale garantovaně povedlo. Chvilku trvá, než si člověk zvykne na korejštinu a také na jejich malinko odlišný svět oproti klasickému Jap. anime, ale jakmile se vcítí, není co řešit. Yobi je příběhově velmi zdařený film. Co ho však vyzdvihuje je ztvárnění postav a různých dalších elementů. Imaginace, nápady. Zde režisérovi rozhodně nechybělo nic. Byla to úžasná podívaná, kterou bych si neváhal kdykoli zopakovat. 90% ()

prome 

všechny recenze uživatele

Nepřišel jsem tomu tak moc na chuť jak jsem očekával. Po chvalozpěvech tady na csfd jsem se na to opravdu tešil, ale upřímně jsem se pekně nudil. Audiovizuální zpracování je výborné a příběh mě už od začátku lákal, ale výsledek je takový nemastný a neslaný, nebýt těch nádherných animací tak jdu s hodnocením ještě níže. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Príbeh je inšpirovaný kórejskou hororovou legendou "Gumiho" o líške, ktorá sa snaží ukradnúť dušu človeku. Yeu woo bi však príbeh preniesol do súčastnosti a z líšky vytvoril hlavnú protagonistku, s ktorou divák sympatizuje. (Flipper)

Reklama

Reklama