Reklama

Reklama

Pitevna

všechny plakáty
Trailer

Mrtvola není jen tělo bez duše. Je to něco, co má být respektováno jako nástroj učení mladých studentů medicíny na celém světě. Lidské tělo může vypovědět tisíce příběhů, nás však teď zajímá pouze jedno tělo a jeden příběh. Mai je výborná studentka druhého ročníku medicíny. Při její první hodině praxe na pitevně se stane něco podivného. Když Mai prochází kolem mrtvého těla ženy, ruka mrtvoly se náhle pohne a chytí Mai za zápěstí. Nikdo si však ničeho nevšimne. Postupně se zdá, že žena se skrývá ve stínech a pronásleduje Mai na každém kroku. Ta začíná být zoufalá a snaží se ve své minulosti najít odpovědi, aby se dozvěděla kdo že je tajemná žena v márnici a kdo ji vlastně sleduje a proč. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Vypadá to sice poměrně solidně, obrazové zpracování jest velmi profesionální a oku lahodící, ale zápletka je chaotická až běda a její pomalé a čím dál tím chaotičtější rozmotávání je víc únavné než poutavé. Lekačky jsou zpracovány kvalitně, jenže se s nimi ku škodě filmu moc nešetří, takže jsem k nim poměrně rychle otupěla a tím spíš se u Sop spíš otravovala, než bála. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušná a precizně zpracovaná duchařina. Scénář sice není nijak výrazný a příběh je mnohokráte ohraným. Dívce se začne zjevovat duch, který od ní zřejmě něco žádá a ona musí zjistit, co chce a kdo je zjevující se dotyčná zač. Odkrývání souvislostí je docela očekávané a nenabízí mimo žánr nic nového. Již brzy se Vám možná vyjasní, které osoby mají s příběhem něco společného a závěr filmu je tak přímým vyrovnáním účtů s klasickým, nepřekvapivým zakončením. Tomuto víceméně průměrnému námětu dominuje především zdařilá atmosféra, účelné lekačky, kterých je zde vskutku dostatečně mnoho, podmanivá hudba a pro mě sympatická hlavní postava. ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek nutno říci, že nejsem zrovna fanouškem těchto východních filmů (Čína, Japonsko, Korea, Thajsko...). Nebaví mě "herci", tkeří v těchto filmech vystupují. Ovšem skroo vždy je v hororech podobného typu, dobrá atmosféra, skvělé lekačky a zajímavý příběh, s překvapivým koncem. Marně hledám cosi z těchto věcí u tohoto filmu. Hlavní herečka byla totálně odpudivá. Ošklivá, nepohyblivá a nevěřil jsem jí ani jedno vykulené oko. Pokus o lekací scény byl sice znát, nisméně nebyl dobře proveden. Ale za tu snahu dávám jedinou hvězdu. Jinak naprostá ztráta času! ()

tombac 

všechny recenze uživatele

První z trojice mnou napjatě očekáváných thajských horrorů je konečně tady. A nezklamal. V duchu většiny duchařin nabízí nesčetněkrát omletou zápletku, takže výsledný dojem závisí především na zpracování, atmosféře a lekačkách. A tady Thajci odvedli velmi slušnou práci. Moderní vzhled prošpikovaný chladnými filtry, přesná hudba a zvuky, atraktivní lékařské prostředí, kde se zlověstně válí mrtvoly v pytlích... V určitých sekvencích panuje vskutku hustá atmosféra a jen jsem trnul, kdy dojde k bafačce. Ty se vesměs podařily (scéna s blikající promítačkou je parádně strašidelná a leckomu bude evokovat skvělý Shutter), jen jsem měl několikrát pocit, že tvůrci mohli ještě přitlačit na pilu, podobu ducha nevýjimaje. Bohužel se nevyvarovali laciností, jež moje prvotní nadšení kapku zchladily. Co naplat, Sop je stejně dalším důkazem, že prapor současného asijského mysteriózního horroru drží pevně v rukou Thajsko. A já už se těším jako malý na slibný projekt lidí, kteří spáchali Shutter: Faet ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Průměrně strašidelná thajská duchařina s rovněž průměrnou zápletkou a jejím rozuzlením. Hlavní hrdinka byla otravná svým věčným mlčením a tím jak se neuměla vymáčknout, aby vzápětí začala naopak hystericky ječet. Na druhou stanu to byla celkem pohledná holčina, film se odehrává v zajímavém prostředí a nemá špatnou atmosféru. Jeho hlavním kladem jsou ale jednoznačně lekačky - z těch by člověk pomalu dostal psotník. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama