Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Začínají prázdniny a sedmičlenná parta teenagerů vyráží na pařbu do osamělá chatky. Je mezi nimi i hororový nadšenec Mike, který např. ví, že není dobrý nápad chodit na noční procházky pouze s baterkou nebo přebývat na místě, kde někdo zemřel za záhadných okolností. A v okolí opravdu něco je a evidentně to nehodlá nechat nikoho naživu, s čímž se musí Mike (a ostatní) díky svým znalostem hororového žánru náležitě vypořádat. (Tuxedo)

(více)

Recenze (16)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Docela vtipná parodie na lesní slashery s emzáckým motivem, která si sympaticky na nic nehraje a snaží se diváka především pobavit. To se jí docela daří, byť zpočátku se to malinko vleče a veškerou zábavu obstarávají náctileté nahotinky (ne že bych si stěžoval :-)). Jakmile se na světlo světa dostaneme zelená žaboidní potvora neznámého původu, je o zábavu teprve postaráno. Souboj party teenagerů s touhle bestií je místy opravdu vtipný a především Mike má sarkastických hlášek na rozdávání. Rozesmála mě velmi vtipná pointa, která podtrhla úsměvný tón celého filmu. Tenhle film zkrátka jako relax funguje báječně a určitě se na něj někdy ještě jednou mrknu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tahle scifi-hororová komedie se vážně povedla a to i přes nepříliš zdařilé a hlavně levné triky. Právě ty však dodali filmu svůj nezaměnitelný půvab a společně se svým humorným pojetím, kdy si tohle béčko na nic nehraje, si mne tvůrci získali. Mám rád, když si ze svého díla dokáže scénárista a režisér v jedné osobě udělat srandu a jejich prvotním úmyslem je diváka především pobavit. Když se k tomu navíc přidá i několik „působivých“ mord scén, mávnu rukou i nad nedostatky, které se tu objevili. Samozřejmě nesmí chybět ani trocha té vkusné erotiky (no a především pohledné herečky) prominu i směšně vypadající monstrum a jeho laserovou show. V neposlední řadě nesmím opomenout ani několik trefných hlášek, kterých je tu dostatek. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Výrazným pozitivem rozhodně je, že tvůrci přesně věděli, co se divákům na slasherech a podobných hororech líbí a taky to velkou měrou přenesli do filmu. Ve filmu se tak téměř neustále prohání potencionální oběť/slečna nahoře bez a neustále je slyšet osmdesátková hudba, která příjemně nalaďuje ticho před bouří. Na druhou stranu filmu dost ubližuje amatérský původ, takže v mnohých scénách vidíme špatně zakryté scény, v nichž by měl být nějaký trik (např. skok oknem apod.) a samotné monstrum také není moc děsivé. Je to situované do lehké parodie, což podporuje i postava hororového znalce Mika, jehož hlášky se ale velmi rychle okoukají. Nic nezkazíte, když si film seženete, ale z podobného ranku se mnohem více pobavíte u raných děl Sama Raimiho a Petera Jacksona, tady se výsledek dostavil jen z poloviny. 7/10 ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Pět let před Vřískotem měl premiéru tento bohužel zapomenutý na koleně vytvořený sebeuvědomělý film. Očividná radost z natáčení připomíná Bad Taste. Nothing je je ale americký meta-slasher, který na jednu stranu konceptem předběhl dobu, na druhou je tak dokonale osmdesátkový, že nikdy jindy vzniknout nemohl. Hlavní hrdina, znalý principů hororových filmů, vypichuje žánrová klišé, všechny marně varuje, až mu nezbývá než sarkasticky hláškovat. Parta nadržených puberťáku na chatě u jezera, pěkné holky, ze kterých příšera ráda strhává oblečení, 80´s hudba a efektů a krve co rozpočet dovolil. Monstrum je přesně tak špatné až je zábavné, designem připomene kromě žáby i bratříčka z Basket Case. Vynikající zábava, pokud máte pro tento typ filmů slabost. Doplnění vzdělání, pokud jste si, jako donedávna já, mysleli, že Vřískot byl první. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Na to, jak levný film musel být, to není žádná amatéřina.... no dobře, tak je, ale jen trošičku. Zato je to ovšem vyváženo obrovskou porcí srandy. Režisér a scenárista musel mít horory opravdu rád, nakoukáno má, a dělá si z nich legraci trefněji než kdejaké Scary Movie. A film se nebere vážně ani jako parodie, hned několik vtipů ve stylu "opravdu-je-to-jen-film" povyšují tuhle zábavu do skutečně kultovních výšin. Holky se pořád svlékají a souloží, hlavní ženská postava tráví většinu času jen v plavkách, což je taky plus. A Mike samotný nejen svým ironickým humorem, ale hlavně i vzhledem připomíná Arnolda Rimmera víc, než je zdrávo. A to je vlastně dobře, zvlášť ve druhé polovině, kde přestane otravně žvanit a ve snaze všechny zachránit stírá jednou hláškou za druhou všechny kolem. Škoda jen, že Kanefsky neměl o pár doláčů větší rozpočet, aby triky nevypadaly tak moc špatně a příšera ještě hůř, mohlo vzniknout něco naprosto mimořádného. Ale takhle to má svoje neopakovatelné kouzlo. Takže je to na druhou stranu snad i dobře. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Rolfe Kanefsky plánoval pokračovanie. Najprv to mal byť projekt s názvom "There's Still Nothing Out There" a neskôr "This Isn't Funny Anymore". Nakoniec dal prednosť iným projektom. (beso74)
  • Režisér Rolfe Kanefsky si zahral vo filme cameo – postavu kráčajúceho študenta na internáte. (beso74)

Reklama

Reklama