Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (412)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dokonalé dobrodružstvo, dokonalá zábava...Tento chlapík má pevné nervy a riadny kus odvahy, niekady si hovorím , že ho asi vidím naposledy, lebo teraz už určite spadne...nie?, tak asi teraz !... nie. Ten batman má niekedy viac štastia ako rozumu. Napchať sa z červíkmi, zjesť netopiera, potkana ...čo len chceš, alebo presnejšie povedané čo musíš, keď nechceš skapať. Dobrodružstvo, ktoré vám dá mnoho neoceniteľných informácií.100%. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Za to, že tento "dramatický dokument" pôsobí naozaj autenticky a dokáže diváka pripútať k obrazovke viac, ako nejaký thriller, by som bol schopný dať plné hodnotenie. Za to, že Bear Grylls je len falošný parchant, ktorý zahrá pred kamerou divadielko o tom, v akom je nebezpečenstve, pričom je to všetko blbosť, by som dal najradšej odpad. Preto volím zlatú strednú cestu a ponúkam milé videá: http://www.youtube.com/watch?v=3UpSlpvb1is , http://www.youtube.com/watch?v=BBmhNA7JME4&feature=channel ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Macgyver, Chuck Norris a teď Bear Grylls. Je úplně jedno, že ho doprovází štáb a pomáhá mu. To by to taky mohlo po 3 dílech skončit, buď kvůli malé působivosti jedné kamery a většinou Bear za ní, případně, protože by se Bear někde zabil. Může mít jistění, ale ta příroda, ty zvířátka, ty propasti - to je reálné. (až na žhnoucí lávu, zřejmě) Pokud ovšem tohle překousnete, určitě se i něco dozvíte, protože sic sem tam dal nějakou špatnou radu, pořád je tam těch zbývajících 40 minut, kdy dává rady dobré. A když vás přestane bavit, co zrovna Bear dělá, můžete se kochat terénem, který ho obklopuje. Pořád je na co se dívat. Pořád je co poslouhat. Pořád je to jen člověk. A k tématu konzumace potravin - jeho stravovací návyky bych pouštěl dětem ve školních jídelnách, aby si tu polívčičku a univerzální hnědou omáčku pořádně vychutnali, protože může být hůř. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z každého dílu dýchá pocit, že je to vše připravené, že za kameramanem stojí tým hrdlořezů, kteří Bearovi stloukají vor, chytají zvěř, z marcipánu vyrábí imitace červů a v noci dělají stínové divadlo na stěnu skaliska, aby se Bear nenudil mezi natáčením. To všechno beru, protože i přes to všechno je seriál velice zábavný a zároveň poučný. Dech beroucí dobrodružství je natolik podmanivé, že divák nakonec na toho kameramana a jeho tým brzo zapomene a plně se nechá vtáhnout do zrádné a nebezpečné divočiny. Pro ty, co se v životě nedostanou dál, jak na dovolenou do Bulharska asi není takovým přínosem, ale i tak lze zde čerpat neocenitelné rady nutné k přežití. A úplně je pak nejlepší, když na konci Bear Grylls grills a bear. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Trošku to stráca na dramatičnosti a vierohodnosti, keď si človek vedomí, že aj v tých najnebezpečnejšie vyzerajúcich scénach sa za ním plahočí minimálne jeden človek s kamerou v ruke. Každopádne naozaj zaujímavých informácií k prežitiu je tam požehnane v každej jednej epizóde a k tomu priložený recept na nejakú miestnu deliaktesu, ktorá síce nezaženie hlad, no zaručene vás pri pohľade na ňu prejde chuť jesť (tá gigantická larva zatiaľ vedie). ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Pred každou epizódou sa v danej oblasti robí prieskum a následne Grylls dva dni vypracúva stratégiu ako prežiť. Grylls sám povedal, že pozná 80% toho, čo sa stane vopred. (Greenpeacak)
  • Zoznam tekutín, pomocou ktorých sa snažil uspokojiť smäd: vlastná moč (niekoľkokrát), krv, špinavá voda z kaluží a nezdravých stojatých vôd, voda zo žalúdka ťavy, voda z vymačkaného slonieho trusu, tekutina z korytnačky a rôzne miazgy z rastlín i stromov. (Greenpeacak)
  • Bear Grylls je alergický na žihadlá. (ČSFD)

Reklama

Reklama