Reklama

Reklama

Dotek z druhého břehu

Česko, 2006, 56 min

Hrají:

Jan Kačer (vypravěč)

Obsahy(1)

Film natáčený v Čechách, Nepálu a Tibetu se prostřednictvím osobního příběhu zamýšlí nad smrtí, jejím chápáním a způsoby, jak se vyrovnat s odchodem blízkých lidí. Hlavní představitelka hledá inspiraci v tibetském přístupu, který se ke smrti staví otevřeně a vnímá ji jako důležitý milník ve věčném koloběhu proměn. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

sator 

všechny recenze uživatele

Skvělé pro ty, kteří vědí, že jediná jistota kterou tu máme je SMRT,a tím že se tématu o ni budeme vyhýbat ,jen prohloubíme utrpení, at už dolehne na naše blízké, či nás samotné...psal jsem v době kdy jsem ještě nevěděl co mě čeká... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Hlas ženy, ktorá rozprávala vo filme mi bol vrcholne nesympatický a až mi takpovediac trhal uši. Taktiež som katolík, takže budhizmus je pre mňa kopa nezmyslov, ale isté nazeranie na smrť bolo zaujímavé a majú veľa múdrych právd. Dosť ma zaskočilo, ako sa týrajú tými duchovnými púťami, kde pomaly aj dni putujú štýlom kľaknúť, ľahnúť, postaviť sa a spraviť náboženské gestá, potom prejsť minimum krokov a spraviť to isté. Taktiež nechať sa roztrhať supom sa mi nepáčilo, mňa osobne desí, že by zjedli, čo i len červy a baktérie, na druhej strane ma desí oheň a pocit horenia, lebo neviem, či by to moje náboženstvo prijalo, ale jedno viem, že umrieť musíme všetci a takéto filmy môžu dopomôcť, pri vyrovnávaní sa s niečím takým. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ani Tibet velmi nemusim /tibetsky dalajlama a jeho vlada je ciry brutalny teokraticky stredovek, nieco ako Saudi Arabia, akurat miesto islamu tam vladne buddhizmus/. Moze tuodzniet kopa duchovnych kecov, aj tak ich mnam v prdeli. Teda pardon, tomi zase uslo a chcel som napisat ze ako ateista mam tie ich duchovne kecy na haku. Na haku mam aj to ze cumia stale niekam do pice A pritom velmi dobre viem, ze smrt je neoddelitelnou sucastou zivota - bat sa smrti je ako bat sa vychodu ci zapadu slnka. 66 % ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama