Reklama

Reklama

Breakout

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hip hop je pro spoustu mladých lidí jedinou možností, jak se vyjádřit. Přestože je hip hop kulturou jen určité skupiny lidí, je naprosto úžasné, že je hiphopový styl života pro všechny z nás srozumitelný. Film Breakout nyní přináší velmi reálný a atraktivní pohled na život hiphopových gangů na předměstí Curychu. Příběh však kromě drsného prostředí ze světa hiphopových osudů, hrdosti a odplaty nabízí i emocionální pozadí. Ve filmu je totiž kladen důraz i na pocity hlavního hrdiny a divák má tak možnost vcítit se do jeho poutavého osudu.

V centru všeho dění stojí mladý hrdina Nia, jehož životní náplní jsou přátelé, hudba a breakdance. Jeho život se však naprosto změní, když je jeho nejlepší přítel Pulpo těžce zraněn při rvačce s konkurenčním gangem. Nia čelí obvinění policie, že zbil Pulpa on. Co bude dál? Udá Nia pravého viníka policii, pomstí se mu za přítele sám, dojde k úplně jiné odplatě? Niova hrdost, vytrvalost, odvaha. A Nicole, krásná ale tvrdá právnička, která chce Niovi za každou cenu pomoci.

Breakout je přesvědčivý snímek o životě předměstských gangů, o cti, o přátelství a o lásce, ale především je to příběh mladíka a jeho útěku z mizerného života pomocí hudby a tance. Režisér Mike Eschmann, který na kontě již několik úspěšných snímků se tentokrát opravdu překonal, tento film určitě stojí za shlédnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

megan017 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno ve škole, jsem o tom filmu slyšela velkou chválů....trpce jsem se zklamala, asi proto, že hopsery nějak v lásce nemám. Film na to, že je to takové béčko, je relativně stravitelný. I když opravdu nemám ráda ten styl-kšilt+mikina s kapucí+mikina s kapucí na zapínání-bunda s kapucí, volné kalhoty u kolen. Nejhorší je, že tenhle trend vidím všude kolem sebe. Drazí chlapci, to že budete dělat průsery, oblíkat se, že vás člověk nepozná, fetovat a kecat o tom jak jste se támhle poprali z vás frajery neudělá! Jen obyčejné trosky, a dopadnete jak nejhůř můžete. Ale zpět k filmu. Ač tyhle typy opravdu nemám v lásce, tak hlavní hrdina má své kouzlo, ale příběh se mi zdá celkem suchý a laciný. Jen ten pricip, že se úspěšná pravnička starší než on, do něj zamiluje. Tohle by rozumná žena nikdy neudělala. Uznávám naštěstí i jiné kvality, než milostný příběh. Děj je s ne moc překvapivými zvraty a rozuzleními. Ale beru zřetel na to, že je to de fakto ze života. 2 hvězdičky dávám za skvělý výkon hlavního hrdiny, taneční kreace a soudtracku v závěrečných titulkách. ()

WitchBitch 

všechny recenze uživatele

Asi začnu tím, že hip-hop není moje parketa, frajeři, co chodí po ulicích s rovným kšiltem a rozkrokem u kolen se mi nelíbí, ale tohle je taky o něčem jiném.Jde taky o to ,jak snadno se člověk ocitne na dně, co zažije, zažívá a co chce od života.Jestli jste na to koukaly pořádně, pak víte, že Nia nakonec nezabíjel, což ho taky v tomhle vyšvyhlo nahoru.Pokud to tady lidi soudí jen podle vkusu, asi se na to nedívali. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Hip - hop ve své podstatě nesnáším, ale to vůbec neznamená, že se na takový film nepodívám. Když hodnotím některé filmy, kde je jako hudební doprovod použit právě tento styl hudby, dávám skoro vždy o hvězdu méně. Toto je ale film o podstatě a životě lidí, kteří jsou na hip hop vázáni, tak jako já byl ve své době vázán ( a stále jsem ) na Heavy Metal. Tohle je prostě příběh života a jak se říká, každá doba má svou hudbu a každý by měl mít svou " mouchu ". CITÁT - Hovno, vole, naser si!....... ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Neznášam Hip-hop neznášam túto popkultúru a neznášam takích frajeríkov čo si myslia že všetci sú chudáci iba oni sú Bohovia. A ešte jedna vec ako môže jeden reperík tak skrotiť náckov, šak by ho mali zožuť aj s topánkami. Najhoršie je na tom to, že takéto kraviny kukajú aj 13 ročné deti, ktoré ho povýšia na nejaký mienkotvorný film. NEODPORÚČAM ĽUĎOM POD 15 ostatných to baviť nebude! ()

Alfonso198 

všechny recenze uživatele

"Poď, pudem si zatrsat a tim tě rozsekám na maděru víc, než devítkovym kvérem..." Ještěže ten malej měl dost rozumu...:-) Jinak docela pěkně ukázaný prostředí pasťáku a hlavně již zmiňovaná Melanie Winiger. Teď se projevim jako vesnický buran a prase a nemějte mi to za zlé, ale takový kozičky by měli mít úplně všechny holky, pouze bych měnil velikosti! Jinak film, přestože hiphopu opravdu nefandim, byl celkem stravitelnej, nijak často sem se nenudil a ani soundtrack mi netrhal uši - o titulnim songu si dokonce myslim, že je dokonalej. Je to možná proto, že mu díky francouzštině nerozumim ani slovo :-). Nebudu se babrat v tomhle filmu nedůležitejch sračkách jako například to, že v noci nikdo nehlídá pokoje, "stráž" je naprosto hluchá a útěkáři neuvěřitelně hlasití. To všechno odpustim už kvůli tomu, že o ten útěk samotnej co se týče provedení ve filmu asi opravdu nešlo. Jinak silně naivní a kucí na základkách a kčiltama nastranu maj zcela jistě nový kultovní zboží. Ale jak řikám - nenudil sem se. +/- 49,338% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Když je Nia (Nils Althaus) tázán, odkud je, tak vícekrát ve filmu vtipně poznamená, že je z Jurského parku. Odkazuje tím na svůj jugoslávský původ. (Nick321)
  • Meno hlavnej postavy Marco Nia bolo zvolené podľa prezývky Nilsa Althausa, ktorý ho stvárnil. (PATWIST)
  • Plagát, ktorý má Nia (Nils Althaus) na stene vo svojej cele, je z filmu Zjazvená tvár (1983). (ČSFD)

Reklama

Reklama