Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Absurdná komédia v čiernobielych farbách o štyroch povaľačoch namočených v nekalom kšefte, kvôli ktorému predstierajú, že sú kominári. V skutočnosti nie sú súci ani na podvodníkov. Keď v stávke prídu o peniaze, ktoré im šéf dal na nákup materiálu, snažia sa všemožne nejaké peniaze získať. Hoci lístok z lotérie, ktorý si podali, vyhral značnú sumu, zjedla im ho koza. Tú totiž ich kamarát chová kvôli špeciálnemu pestovaniu marihuany. Podarí sa im ukradnúť kozu od hnutia hare krishna a vymeniť ju za kozu dílera. Keď jej však rozrežú brucho, namiesto lístku z lotérie nájdu kľúče od luxusného auta. Nočná mora jedného popoludnia v ich živote je vďaka lúpeži tohto auta vyriešená... Film získal tri maďarské národné ceny za najlepší film, kameru a produkciu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Tatannka 

všechny recenze uživatele

Američtí kritici měli pro Kominickou štetku po uvedení v Chicagu přezdívky jako sen po špatných drogách nebo flákačská pohádka. Snímek přirovnávali ke slackerským filmům jako je Bolestná realita Bena Stillera o flákačích, co právě vyšli školu a hledají si první zaměstnání, Clerks Kevina Smithe o flákačích za pokladnou v obchodě diskutujících o vykořisťování dělníků, co pracovali na Hvězdě smrti nebo Trainspotting o flákačích na heroinu. Hlavní hrdinové Kominické štětky jsou čtyři kamarádi jmény Zoli, Anti, Papi a Döfi, kteří předstírají, že jsou kominíci, aby mohli většinu času trávit povalováním se po střechách a nicneděláním (alternativní název filmu je Šumaři na střeše). Z letargického klidu čtveřici vytrhuje, že vlastní vinou přijdou o peníze svěřené jejich šéfem. Kromě pravověrného flákačství hlavních hrdinů je to trochu podivný humor nebo nízký rozpočet, které kominíky většině slackerským filmům přibližují. Maďarský film ale méně zajímají postavy a vztahy mezi nimi, chybí jim taky vývoj- snímek se odehrává během jednoho dne. Připomíná proto rozvětvenou a i trochu bizarní a smutnou anekdotu. Režisér Roland Vranik má smysl pro absurditu, znát je taky jeho záměr vyprávět příběh proti logickému očekávání. Kameramanem a spoluscénáristou je Gyorgély Pohárnok- kameraman filmů Gyorgyho Pálfyho. (LFŠ 2012) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jestliže neholdujete kultu lehkých drog, na Kominickou štětku raději nechoďte. Herečtí protagonisté se asi trumfovali s tvůrci, kdo bude během natáčení víc „high“. Zesílit účinky drogy prohnáním přes žaludek kozy je o něco originálnější způsob konzumace než v „Samotářských“ koláčcích, ale pozor, výsledným kozím produktem není mléko! LFŠ 2012. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Forma převyšovala všechen zbytek. Já se nudila. Nenudila bych se, kdyby k tomu podávali lehké drogy. // 38. LFŠ UH 2012 ()

zomb0 

všechny recenze uživatele

super filmik, ako vtipnost trochu mimo mojho gusta zrejme ale inac very guut fakt ze som to cele mohol. skvela hudba a kamerka.. herci usli... kladne to ale cele vnimam ()

Reklama

Reklama