Reklama

Reklama

Sourozenci Patrick a Marilyn nikdy nevynechali jedinou příležitost vjet si do vlasů. I nyní, v dospělosti, se umějí řádně poškorpit, ale jsou to rozmíšky především z lásky. Takovou rovnováhu je ale tuze snadné narušit. Například stačí, aby si Marilyn přivedla do domu zděděného po rodičích nápadníka Ryana, který je zároveň populární hvězdou známého sci-fi seriálu. Něco takového si přece mladší sestřička nemůže dovolit. A proto se neurotický podivín Patrick, kterému pan snoubenec rozhodně nepadl do oka, rozhodne její vztah za každou cenu podrobit destrukci. Přičemž ve slovech „za každou cenu“ se skrývá i význam „za cenu vraždy“. Jak jeho snažení dopadne, uvidíte v parodické, absurditou překypující černé komedii, na jejímž vzniku se podílela herecká parta, kterou dozajista zná každý fanoušek seriálu Hvězdná brána: Atlantis. V hlavních rolích vystupují reální sourozenci Kate a David Hewlettovi, přičemž druhý jmenovaný si u této velmi příjemné a povedené nezávislé taškařice střihnul i režii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hvězdná brána je nejlepší sci-fi seriál vůbec a Atlantis se po tom solidně veze. Nutno dodat, že ty postavy jsem si za těch pět sezón taky dokázal zamilovat. A když pak v televizi vidím film, kde si většina těch hlavních rolí zahraje v malé komedii, kde režii obstará ještě k tomu jeden z nich, nemůžu prostě jinak a okamžitě jdu do toho. Nějaké názory, že bez znalosti Hvězdné brány film nepochopíte je jasná blbost. Film sám o sobě je prostě jednoduchá ale zábavná komedie, která neurazí, ale také ničím nepřekvapí. V klidu jsem to ale zkouknul na jeden zátah a ani mi to nic neudělalo. Bylo pěkné vidět Teal´ca trochu jinak, a k tomu ještě s českým dabingem. Rozhodně to za to stálo. ()

Myrddin 

všechny recenze uživatele

Občas to byla celkem dost velká sranda, David Hewlett ma zřejmě dost podobný smysl pro humor jako já, ale vypadá to skoro jako když většina herců z Hvězdně brány a Atlantidy odjela na chatu, vzali s sebou chlast a všechno různý a natočili tenhle film, bůh ví, jestli si to aspoň někdo z nich pamatuje... ()

Reklama

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Snídaně pro psy je rozporuplná a schozifrenní komedie. Místy je hlášky prošpikovaná, ale zároveň dokáže chvílemi i pěkně nudit. Z tématu, prostředí se asi vytřískalo maximum, za to má u mě Hewlett velké plus. Sám Hewlett podal opět skvělý výkon v hlavní roli, doufám, že už si ho konečně někdo všimne a dá mu v nějaké pořádné komedii hlavní roli. Rozhodně by si to zasloužil. Film samotný ode mě dostává hvězdičky 3 (a půl), a vzhledem k tomu, že jsem fanda StarGate, ocenuji spousty narážek na tento seriál, zaokrouhluji na 4. ()

Matrinx 

všechny recenze uživatele

Jako bývalému fandovi Stargate se mi tenhle film vážně líbil. Je fakt zajímavá změna vidět geniálního neomylného vědce McKaye v roli naprostého blázna,který chce kuchnout nepříjemného partnera své sestry. Ale těm co SG neviděli tenhle film asi moc neřekne... Kdybych nebyl fanda SG, tak bych se snad ani neobtěžoval se stahováním... ()

k212 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak to nejspíš vypadá, když se grupa kamarádů a známých sejde na chatičce a rozhodne se, že natočí onaký ten film pro prostou potěchu (vězte, že všechny zúčastněné herecké tváře najdete pohromadě v tv seriálu Stargate Atlantis). Žádné režisérské, herecké natož komerční ambice, prostě jen nadšení z toho, že si ten film natočí a hezky se při tom pobaví. Naštěstí A Dog's Breakfast dokáže pobavit a rozesmát i diváka. O tom, že je to jen druhořadá televizní zábava se asi zmiňovat nemusím. 60%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • David Hewlett (Patrick) a Kate Hewlett (Marilyn) jsou i ve skutečnosti sourozenci. (Jacinda)
  • Film se natáčel v kanadském městě Burnaby, které leží nedaleko města Vancouver v kanadské provincii Britská Kolumbie. (Trajektt)

Reklama

Reklama