foto

Rachel Luttrell

  • nar. 19.1.1971 (46 let)
    Tanzanie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rachel Zawadi Luttrell se narodila v Tanzánii v Jižní Africe, avšak už v pěti letech emigrovala do Kanady. Její otec je Američan, matka pochází z Tanzánie a Rachel je jednou z jejich 4 dcer. Studovala balet na prestižní Ruské akademii klasického baletu a také se učila hrát na piano na Královské hudební konzervatoři. Rachel byla vychovávána v hudební rodině. Její otec, přední člen kritiky obdivovaného Mendelshonova sboru, trénoval Rachelin sopránový hlas. Tato výchova ji vedla k střídavé trojí kariéře tanečnice, herečky a zpěvačky.

Jejím divadelním debutem byla hra Miss Saigon. V televizi začínala v několika krátkometrážních počinech. První vetší rolí byla postava Lisette ve filmu Ztracené ideály. Zahrála si také několik vedlejších rolí ve filmech Impostor: Živá zbraň a Everyday Use. V roce 2004 získala roli Teyly Emmagan ve sci-fi seriálu Stargate: Atlantis. Díky postavě Teyly se zapsala do vědomí mnoha jeho fanoušků.

Nyní Rachel dělí svůj čas mezi Vancouverem, kde se točí SG:A a Los Angeles. Nedávno se objevila v režijním debutu jejího kolegy z SG:A Davida Hewletta - ve filmu A Dog's Breakfast. Zahrála si zde malou cameo roli.

Petr "Carbo" Svozilík

Herecká filmografie

Filmy

2009 Reset
2007 Snídaně pro psy
2005 The Aviary
2004 Hvězdná brána: Atlantida - Vynoření (TV film)
Preview to Atlantis (TV film)
Stop Thief!
2003 Everyday Use
2001 Impostor: Živá zbraň
Ztracené ideály (TV film)
1996 Joe's So Mean to Josephine
1992 Personal Effects
1986 Odvaha (TV film)

TV seriály

2016 Arrow (TV seriál)
Code of Silence (S04E14)
2010 Strážce spravedlnosti (TV seriál)
2009 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Nepřítel před branami (S05E20)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
2008 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Totožnost (S05E18)
Nákaza (S05E17)
Pozůstatky (S05E15)
další epizody (21)
2007 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Smrtící spirála (S04E10)
Věštec (S04E08)
Nezvěstné (S04E07)
další epizody (14)
2006 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Hra (S03E15)
Rodneyho povznesení (S03E14)
Bezohledný hrdina (S03E13)
další epizody (20)
2005 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Věž (S02E15)
Kritické množství (S02E13)
Povznešení (S02E12)
další epizody (18)
2004 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Bratrstvo (S01E15)
Dříve než usnu (S01E14)
Útočiště (S01E13)
další epizody (14)
2003 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
1998 Čarodějky (TV seriál)
Damon (TV seriál)
1997 Dogs (TV seriál)
Náměsíčníci (TV seriál)
1995 In the House (TV seriál)
The Great Defender (TV seriál)
1994 Dotek anděla (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
1992 Věčný rytíř (TV seriál)
1990 Maniac Mansion (TV seriál)
1987 Street Legal (TV seriál)

Dokumentární

2014 The Milky Way
2005 Sci Fi Inside: Sci Fi Friday (TV film)
2004 From Stargate to Atlantis: Sci Fi Lowdown (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace