Reklama

Reklama

Jako hvězdy na Zemi

(festivalový název)
  • Indie Taare Zameen Par (více)
Trailer

Obsahy(1)

Devítiletý chlapec je sužován svým okolím - ve škole není schopen přečíst jedinou větu, nosí špatné známky a s tím se nesou i další problémy - dusno doma, šikana... Smyčka kolem krku se mu utahuje, až se zoufalý otec rozhodne "nepovedeného" synka poslat na internát. Tam po mnoha útrapách potkává nového učitele výtvarné výchovy, který ví zcela přesně, jak se jeho problém nazývá - dyslexie. A začíná osvěta na všechny strany a vše se začíná obracet k lepšímu... (bolly.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Najviac mi vadilo to, čo sprevádzalo celý film od prvej po poslednú minútu a teda plochosť resp. jednorozmernosť všetkých postáv. Ako keby každý mal len jednu jedinú vlastnosť vyhovujúcu konkrétnej situácii príbehu a na vysvetlenie ďalšej situácie sa proste použije iná postava... To zaváňa skoro amaterizmom najhrubšieho zrna. Ale inak myšlienka pekná, vizuál pekný, pesničky pekné, to decko to hralo skvelo a Aamir je vždy tutovka. Takže stopáž - bezmála 3 hodiny prebehla síce ok, ale kebyže sa na to pozerám z toho "užitočného" filmového hľadiska, nemohol by som to nazvať inak ako FAIL. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

To desetileté dítě to snad ani nemohlo takhle mistrovsky zahrát, to ho snad museli do těch emocí opravdu dostat, neuvěřitelné. Připomnělo mi to dost silně klučíka z našeho okolí, kterému diagnostikovali moderní nemoc (made in America) ADHD a teď ho cpou léky na schizofrenii, na kterých je napsáno, že jsou vhodné až od 18 let, ale teď už po nich tolik "NEVOTRAVUJE"....všichni jsou spokojení. ()

Reklama

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Trochu mi vrtá hlavou, jak je možné, že nikdo u dítěte tohoto věku nepoznal jeho poruchu, kterou měli za lenost a vzdor. Ani učitelé na dvou školách a už vůbec to nenapadlo rodiče. Poté se všichni tvářili, jako kdyby umíral, či byl totálně méněcenný. Když tedy tento fakt pominu, tak se dostávám k samotnému příběhu, který šel svým motivem poměrně dost mimo můj zájem. Než na scénu přišel Aamir Khan, tak to bylo opravdu průměrné a mnohdy i otravné. Pak už šlo vše krásně nahoru, ale i tak to prostě nestačilo, abych se s postavami dostatečně sžil a nějak nad plán přidal i více svých sympatií a emocí. Natočeno to bylo ale dobře, včetně mnoha nápadů, které ukazovaly svět dětské fantazie a vnímání světa. Celkově bych tento snímek hodnotil za tři a půl hvězdy, ale zde musím přidat půlhvězdu za Aamira a dobře zvládnutou filmařinu. Kdyby toho nebylo, tak by film už nic před osudem tří hvězd nezachránilo. Tyto věci však nakonec převážily nad negativy, ale musím přiznat, že nad výsledkem přišlo zklamání, neboť jsem čekal o dost lepší zážitek. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ťažko by sa mi tento film hodnotil ako celok, keďže má v podstate akoby 2 fázy, ktoré sú od seba oddelené príchodom učiteľa Nikumbha na scénu. Prvá fáza bola na môj vkus zbytočne dlho naťahovaná a vlastne stále dokola sa to točilo okolo toho istého - podceňovania situácie okolo dyslektického chlapca Ishaana, ktorého mali všetci za hlúpeho, čo mu dávali teda patrične pocítiť, až kým jeho sebavedomie nekleslo na samé dno. Táto prvá polka bola len taký vlažný prológ, ktorý predchádzal výbornej druhej fáze. Po príchode učiteľa Nikumbha v podaní zas a znovu skvelého Aamira Khana, to nabralo razom výbornú atmosféru a didaktický rozmer. Kiežby boli takíto zanietení všetci učitelia. Záver síce podľa očakávaní, ale posolstvo filmu naozaj úžasné. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* tak jak se píše v obsahu: poučný, hravý a zejména dojemný film ... ano to všechno byl. Totiž indická kinematografie je podivuhodná pro středoevropana, ale dokáže vnímavému divákovi dát něco, co nikdo jiný nedokáže. Film bych rozdělil na dvě části - první nás seznámí s nezbedným klukem, se kterým si nikdo neví rady a v druhé půlce se učitelovi podaří díky svým zkušenostem změnit přístup k němu a tím pádem ho zkrotit. Každá část je jiná a pro mě ta první byla útrpně dlouhá a jen zvědavost mi udržela pozornost, abych se dočkal poučnému rozuzlení - jehož jediným jmenovatelem je dislexie (a to snad není spoiler). Ta je polopaticky vysvětlena a lze tedy pochopit všechny souvislosti, o kterých jsem ani netušil. Prostě rozhodně zajimavý film - a v neposlední řadě i tím, že v žádné "civilizované" zemi nevznikne něco podobného, protože by všude jinde byl kdokoliv podobný nařčen z pedofilního chování. Bohužel tomuto poučnému filmu nedokážu dát vyšší hodnocení kvůli přehnané stopáži, ale zvídavému divákovi doporučuji. PS: "Jiný kraj, jiný mrav" dokazuje jen to, jak mylný je vtip o rozdílu mezi učitelem a pedofilem ;-). [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama