Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavnou hrdinkou filmu je Stella, ktorá sa dlhší čas márne usiluje študovať herectvo, napokon ju však napriek očakávaniam prijmú na súkromnú školu Matteusza Gdulu. Stella je ctižiadostivá, ale nie veľmi talentovaná, kvôli čomu sa rýchlo stane terčom posmeškov ostatných spolužiakov. Jej jedinou priateľkou sa stane plachá Cecile. Od nej sa dozvie o Gdulovi, tajomnom zakladateľovi školy a jeho podivných vyučovacích metódach. V 70. rokoch prišli o život viacerí jeho študenti. Gdula spáchal samovraždu a jeho výučba bola zakázaná. Keď však jedna zo študentiek záhadne zmizne a z uzatvoreného, rozpadnutého krídla budovy sa začnú ozývať podivné zvuky, Stella začína tušiť, že Gdulove praktiky sa na tejto škole ani zďaleka neskončili. Teraz má len jediný cieľ: zúčastniť sa na Gdulovej vyučovacej metóde, a to aj v prípade, že by ju to malo stáť život... (ricci.s)

(více)

Recenze (70)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak copak to tady máme...? Maskám se rozhodně nedá upřít jistej kus originality a uznávám, že takovýto horor jsem asi ještě neviděl, zkrátka ten film je prostě jinej. Na mě je však jinej možná až trošku moc. Přeci jen pokud se chtěli Germáni vytáhnout s něčím nekonvenčním, měli si obstarat schopnější herecký ansábl, hlavně hlavní herečka byla... anebo spíš nebyla :-) Každopádně chválím, že se Masks vydaly jiným směrem, než většina toho, co mám z hororových vod za sebou. Co mi však v hlavě zůstane asi nejdéle, je výtečná doprovodná hudba. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

"Hororová pecka z Německa." Opravdu? Ale vůbec ne...Já osobně nesdílím zdejší nadšení. Ano z filmu je cítit, že se tvůrci snažili napodobit Daria Argenta, ale zůstali jen u toho. Gialla, no spíše bych měl napsat obecně horrory tohoto tvůrce ze 70. let, jsou totiž nedostižné. Ve své podstatě je film Masks jen pokusem o natočení nové Suspirie zasazené do současnosti, bez jakékoliv další invence a samozřejmě jde o její nepoměrně horší verzi. Tím nechci kvality filmu nijak zesměšnovat nebo zpochybňovat, ale hold mezi současnou horrorvou produkcí je jednooký králem. PS: Masks rozhodně giallem není, tak jako ve své době nebyla Suspirie. ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Nezdielam to okolité nadšenie, pretože vykrádačky nemám rada. No keď sa pridá osobitý prístup k už sfilmovanému dielu, tak to je už nie je vykrádačka , ale remake! Tu to ale neplatí. Keby nad Germániou nepreletela čierna labuť a nezastavil sa tam aj autobus s baleťáčkou, ktorá to má nasmerované do Suspírie a keby...tento film by Andy nenatočil. To nasvetlenie / vymrskaný hudobný motív zo Suspirie / ostrý kill je šľahnutý "Operou " zase od Daria+preformátovaný drill z " LIVIDE " a ako bonus v prestrihoch aj papá z TCM. Netrúfam si odhadnúť, či to je Giallo, alebo len vybledlá žltá. To prenechám na kompetentných. Z celého som si odniesla pocit funkčnej filmárčiny ( tá sa totiž spozná aj pri kdejakom rozpočte ) a toho, že Andy na to má, čo dokázal so svojou " Kali ".Očividne si na celkovom dojme dal záležať a to kvitujem. Inak - akurátne spokojná. ( tak sa nám horror už pomaly presúva na javiská a uvidíme ako si s tým presunom poradí ďalší snímok ) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprostá PECKA, BOMBA a GIALLO OSLAVA!!!! Po ultimátním a až příliš pocitovém Ameru (2009), k nám z Německa přichází klasický dějový moderní giallo nářez. Opravdu velké překvapení, film je hodně mysteriozní, což není vůbec na škodu, vizuální stránka úžasná, připomíná staré 70.kové italské pecky, Argentovu hru s prostorem a barvami, Fulciho styl detailních vražd, které jsou fakt brutální a až mučivě zahrané a ztvárněné. Film je i perfektně zahraný. Vše podtrhuje GENIÁLNÍ SOUNDTRACK, který mne dostával do té 100%ní "giallo extáze" a já hltal každou vteřinu s obrovským nadšením a úžasným prožitkem ... Tohle se fakt povedlo, lahůdka, pro milovníky klasického giallo (sub)žánru se může jednat i o moderní kult. BRAVO!!! ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Trochu mi tu chyba prepracovanejsi, "kriminalnejsi" pribeh, ale tajomna atmosfera a epicky vizual to bohato vynahradzuje. Aj tak mam radsej Suspiriu nez vsetky tradicnejsie giallo thrillery dokopy. BTW, toto je jej remake... sice sa hovorilo, ze ten pripravovany americky je zbytocny a vopred odsudeny na zanik, ale az tymto filmom sa to naozaj potvrdilo. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama