Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta mladých teenagerů se společně utáboří u osamělé farmy, kde žije pouze pár osadníků. V odlehlé lesní kůlně naleznou táborníci skříňku se sbírkou krátkometrážních snímků, které si pustí na promítačce u filmů uložené. Filmy vypadají jako snuff (někdo na nich mučí a vraždí mladé kempaře), ale hrdinové to pokládají pouze za dobrý trik. Později však začnou nabývat dojmu, že filmy jsou opravdu reálné ... V tu chvíli je jim v patách již šílený maniak a chystá se z nich udělat další "hlavní hvězdy" své zvrácené sbírky. Jedná se o velice brutální a násilný horror z okrajové odnože horrorů zvané explotation. (Flipnic)

(více)

Recenze (119)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Carver je ukázkový příklad čistého explotation horroru. Není to příliš rozšířený a známý horror, ani se nedočkal výrazného hodnocení. Můj osobní názor na tento extrémní horror je však značně pozitivní. Tento film je samozřejmě určen výhradně pro příznivce žánru (horror a to ještě raději explotační "nářezy" zaměřující se na detailní zobrezování násilí a utrpení obětí). Je faktem, že film ve svém základu vykrádá několik tradičních kultů, zejména Texas Chainsaw masacre 1974. Parta mladých lidí se utáboří v lese poblíž vesnice a nalezne zde kůlnu s "domácím videem", které působí jako snuff. Po jisté době dojde k závěru, že se opravdu jedná o natočené skutečné mordy, ale v tu chvíli je jim v patách již tlustý vypatlaný obr, který začne postupně hrdiny filmu likvidovat ... Film má díky docela delší stopáži pomalý rozjezd, kde se můžeme blíže seznámit s postavami, které alespoň mě (kromě blondýny) docela přirostly k srdci a netušil jsem do samého konce, kdo masakr přežije a kdo nikoliv. Celý film má pomalé vyprávění a tempo, houstnoucí a hnusnou atmosféru, a neustále pomalu ale jistě graduje. Člověk už si myslí, že bude konec, přeje si, ať už jsou všichni raději rychle "vysekáni", ale zabiják si dá s každým opravdu pečlivou, detailní a vrcholně nechutnou práci, přičemž mučení a vraždění ještě natáčí na krátkometrážní film. Logické díry film sice má, ale kvůli logice a scénáři se tyto filmy netočí. Tady je vše jasně stanoveno na začátku a pak již sledujeme šílený, napínavý a brutální souboj o přežití ... Herecké výkony nejsou úplně nejhorší, atmosféra je excelentní a výtvarné ztvárnění vyvolává do jisté míry pocit "skutečnosti". Co musím opravdu vyzdvihnout, tak to je zvuk. Oběti řvou a řvou, že se vám to zařezává do morku kostí, lámání, řezání, křupání, mlácení ... šílená hudba a zvukové doprovody, to vše film ještě povyšuje a diváka sráží čím dál více do sedačky. Finále je něco tak drastického a brutálního, že jsem tento film zařadil do mojí pomyslné krabičky nejnásilnějších a nejbrutálnějších filmů, jaké jsem kdy viděl ... s přehledem překonává gore horrory 70. let a novou vlnu brutálních explotation filmů a "vyrovnává" se někde u "vrcholů" jako je Á L´Interieur, Haute Tension, Broken a zastavuje se někde před šílenostmi jako je "Love to Kill" a "Untold Story". (snad naštěstí nás tvůrci ušetřili sexuálního násilí...) TOHLE JE OPRAVDU MASAKR!!!!! Některé scény jsou téměř neúnosné, neskutečně detailní a odporné. Navíc vše snímáno z bezprostřední blízkosti. Triky a gore efekty jsou excelentní!!! Pro milovníky žánru povinnost, pro běžného diváka zvrácené peklo ... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu Carver je otřesné zprznění mého oblíbeného žánru "vyvražďovačka". Všechno špatně - parta nehereckých a totálně nesympatických kempařů-idiotů, které si přejete vidět brutálně oddělané hned na začátku, pár směšných buranů, jedny silikonové (tedy odporné) cecky, nudný děj, otravně dementní scénář a mizerná kamera. Ta mizerná kamera tedy vlastně platí i pro půli druhou, ale aspoň nás čeká i několik vcelku povedených vraždiček a několik zajímavých efektů (vede scéna se sikovkami a varletem). Dalších slov je škoda, s bídou dvě hvězdy a do koše s tím. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nevím-asi jsem vadný ale mě to bavilo=Jde z toho cítit takové to labužnické,fandovské nadšení..Nevím,jestli ta amatéřinou vonící kamera je prostě amatérská,nebo se jen snaží být co nejvíc autentická(vzhledem k "ději" a značné technické zdatnosti u zvuku,triků atd.-bych tipoval druhou možnost)ale funguje to a sem tam mi dost nepříjemně zamrazilo v kulkách :D :D........čtyři hvězdy dávám samozdřejmě jen v rámci žánru. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Brutálny nízko-rozpočtový horor, ktorý aj s nízkym rozpočtom není na zahodenie. Práve naopak. Carver sa v súčasnej dobe môže priratúvať k starším klasikám, s jedinou výnimkou. Škoda, keby tvorcovia trošku popracovali a pohrali sa so záverom, mohlo to dopanúť aj lepšie 60 percent. Pozn. (Zhliadnuté po druhý-krát). ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Niečo takéto asi chcel natočiť Roth ked spáchal Hostel. Tam mu to vyšlo na 40% a Carver o čosi lepšie na 60%. Verím tomu, že keby rejžo Franklin Guerrero Jr. mal taký rozpočet čo Eli tak by z filmu bol poriadny kus exploitationu. Teraz z toho bolo dosť cítiť amatérčinu a slabý rozpočet(obzvlášť pri úderoch kladivom). Pravdu povediac mám rád nízkoročpočtáky a oto viac si ich vážim. Pretože za to málo čo majú sa dokážu rovnať "velkým" hororom. Saw dal lacným hororom krásny príklad ako upútať diváka aj pri malom rozpočte a Carver sa toho drží do puntíku. Jednoduchý(i ked v tomto prípade nie moc originálny)dej, poriadne násilie a samá špina naokolo. Na francúzsku vlnu násiliných hororov to ešte nemá, ale nebolo k tomu daleko. Mňa film len milo prekvapil a hovorím.. dajte tomu chlapíkovi aspon 4 melony a natočí riadny horor. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Snímek je natočen na motivy skutečných událostí. Z kempování v horském městečku Halcyon Ridge se tehdy nevrátilo 5 lidí. (Matysek__k)

Reklama

Reklama