Reklama

Reklama

The Thieving Hand

všechny plakáty
Komedie / Fantasy / Krátkometrážní
USA, 1908, 5 min

Hrají:

Paul Panzer

Obsahy(1)

Zřejmě první film, který se zabývá telepatií. Hlavní roli hraje umělá ruka, která slouží jednomu muži především jako prostředník ke krádežím. (zdeny99)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Slavný film z rané americké filmové produkce od společnosti Vitagraph ještě před nástupem dlouhého hraného filmu. V těchto filmech nešlo o děj, ale o jednotlivé šoty, dovednosti. Když se to hýbalo, mělo to úspěch. Jak okouzlení z tohoto divu časem opadlo, začalo se točit téma, které rezonovalo (americká válka ve Španělsku (na přelomu tisíciletí), nebo co bylo kontroverzní (byl zakázán box a filmy s ním). ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Pokud nevíte, který film je nejvýznamnějším ideovým předchůdcem Blade Runnera a Total Recall, tak vězte, že je to tenhle kraťas. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Toto je podľa mňa skôr vedecko-fantastické dielo, lebo ktovie, čo bude v budúcnosti, aj keď aj s nadprirodzenom to má čo dočinenia a ozaj je to prekvapivé a zaujímavé na svoju dobu. ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně první filmové dílo, které se zabývá tématem přenositelnosti myšlenek :-) Po zhlédnutí tohoto filmu a zamyšlení se doslova nabízí analogie s filmy typu Ghost in the Shell či dalšími, které zmiňuje Hwaelos. Oproti těmto filmům se ale přeci jenom vymezuje tím, že se ruka na konci vrátí na své původní místo a film tak zaujme stanovisko, které říká, že myšlenky přeci jenom náleží k tělu, což zmíněné pozdější filmy netvrdí….dělám si srandu; to je přemíra filosofování…režisér chtěl prostě natočit vtipný film, dostal nápad s umělou rukou a bylo to :-) ()

Reklama

Reklama