Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Pane Middletone, nezbývá Vám ani cent,“ oznámí ředitelé playboyovi Townsendu Middeltonovi (Henry Fonda). „Jste se asi zbláznili, po otci jsem zdědil 20 milionů, mám závodní koně, jachtu, auto a cennou sbírku prvních vydání,“ odpoví bezstarostně mladík. Je to ale pravda a část koní musí prodat, aby jeho nejlepší, Černá mamba, mohla nastoupit v Kentucky Derby. Bohatý strýček Morton (George Barbier) mu totiž odmítne půjčit peníze. V domnění, že je pořád pohádkově bohatý, krouží kolem něj zlatokopka Sally Barnaby (Mary Brian) a on se s ní v depresi poté, co jeho žokej spadne, ožení. Jeho věrná (a tajně milující) trenérka Valerie O'Connell (Pat Paterson) klisnu ukryje, aby mu ji taky věřitelé nezabavili. Manželka čeká pořád další a další peníze, během líbánek nakoupí hadry za 12 000 dolarů a ještě vyžebrá nový Rolls Royce. Valeriin otec zemře a Middleton jí daruje klisnu a uvědomí si, že vlastně miluje ji. Když Sally zjistí, že majetek se nekoná, začne uvažovat, jak získat majetek strýce Mortona. Ten ji ale prohlédne a vyhodí ji. Middleton začne pracovat (což pro něho byla hrozná představa) jako sportovní reportér a je úspěšný. Rozvede se a Sally zatím připraví s pomocí strýce Mortona Černou mambu na nové Kentucky Derby. Jak dopadne závod a rozhlasový přenos? (Peabody)

(více)

Recenze (2)

rivah 

všechny recenze uživatele

Playboy (Henry Fonda) se ožení s krásnou a povrchní dědičkou (Mary Brian). Pak se rozvedou a žena získá veškeré jmění. Ale ponížený a zchudlý muž získá skutečnou lásku v náruči ženy (Pal Paterson), která nedbá na majetek. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

mladý Fonda je docela slušný, ty holky taky ujdou, ale celé prostředí milionářů a dostihů a pola je takové kašírované. Klišé mi nevadí a Walsh je režisér dobrý, takže asi scénář mi nesedí. Podotýkám jen, že zlatokopka ho opravdu o majetek nepřipraví, o ten přišel už předtím, jen z něja vyzahá zbytky a pak si ještě vezme tisícovku za rozvod v Renu. A Sally jistě o majetek nedbá, ale živit koně musí a peníze strýčka Mortona se hodí.  . ()

Reklama

Reklama