Reklama

Reklama

Tyson

Trailer

Obsahy(1)

Rozhovory, archivní záběry a fotografie nabízí dokument o jednom z nejúspěšnějších sportovců všech dob. Mike Tyson je legendární boxer, který dokázal spojit pásy všech tří boxerských organizací. Jeho život byl ale také plný skandálů. V pouhých třinácti letech měl na kontě neuvěřitelných 37 zatčení. Dokument mapuje život tohoto boxera nejen v ringu. Mimo šampióna se v tomto snímku objeví legendární trenér Cus D´Amato, Evander Holyfield a další boxerské legendy. (Cliff Booth)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

eye candy 

všechny recenze uživatele

Hodina a půl zpovědi dost možná nejděsivějšího zvířete, které kdy vládlo boxérskému ringu. Bez zbytečných keců či snahy o manipulaci diváka, nic takového se nekoná. Tváří v tvář železnému Mikovi. 90ti minutový monolog, ve kterém mě nejvíc překvapilo, jak se Tyson dokáže kultivovaně vyjadřovat (k věci, v souvětích a bez zbytečných vulgarismů), hovoří navíc celkem otevřeně počínaje mládím přes všechny ty problémy v soukromí a některé jeho úvahy a sebereflexe mají skoro až sociální a filosofický přesah (ne fakt teď si nedělám prdel). Část ve které mluví Mike o svém trenérovi D'Amatovi působí vážně upřímně a v podstatě mě tak trochu zlomila abych začal Tysonovi věřit, že na diváka nehraje divadlo. Když tak nad tím přemýšlím, zpověd kterou zde absolvuje je vlastně velmi intimní. Nicméně pokud máte za to, že je Tyson hovado a šovinistický prase, tento dokument vám asi názor jednoznačně nevyvrátí. Přesto budete mít možnost přiblížit se k tomuto rozpolcenému člověkovi asi nejblíž jak je to jen možné a třeba nakonec po skončení filmu stejně jako já vyndáte Tysona ze škatulky -násilník a šílenej boxer co okusuje uši. ---- "You're smart too late and old too soon." ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jedná se o velice zdařilý dokument, kterému snad nelze nic vytknout. Obsahuje záběry z Tysonova života, které jsem viděl úplně poprvé. Na jednu stranu byl Tyson vynikající bojovník, ale na druhou stranu mě tento dokument ujistil v tom, že jako člověk je Tyson naprosto nevyrovnaná osobnost a dalo by se říct, že i primitiv a hlupák. Ale co se týče sportovní stránky, tak to byl opravdu jeden z nejlepších boxerů na tété planetě. Na jeho zápasy se vždycky rád podívám a přeju mu, ať těch jeho skandálů je co nejmíň. Peace with you, Mike :) 86% ()

Reklama

Mičl 

všechny recenze uživatele

Podle mě jeden z posledních bijců, co do toho šly "naplno", každopádně je éra před Tysonem a po něm. Teď už je z toho jen taktická exhibice bratří Kličků. Jeho originální styl, kombinace rychlých, krátkých úderů slavily úspěch a on se stal jednou z největších postav historie boxu. Jsem rád, že jsme se o Iron Mikeovi dozvěděl něco nového i z jeho soukromého života. ()

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

O Mikeu Tysonovi jsem dříve věděl jen to, že se umí dobře bít a někomu ukousl ucho. Tento dokumentární snímek mi poskytl sondu do duše legendárního boxera, který si prošel peklem i nebem na zemi. Upřímně a bez obalu se Mike svěřuje se vším, od svého kriminálního dětství v Bronxu, přes začátky se slavným trenérem Cus D'Amatem, vrchol kariéry až po její konec. Upřímnost z něj přímo sálá, svěřuje se dokonce, i jak se nakazil pohlavní nemocí, což opravdu mluví za vše! No a dojde i na kousání uší.. :)) ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Upřímná devadesátiminutová zpověď lidožravého negra. Dozvíte se, že se pod primitivním zevnějškem a postiženým projevem skrývá férový chlapík litující děr, do kterých vrazil vercajk a uších, které ukousl. Mimo jiné naleznete pochopení pro jeho, na první pohled nepochopitelné činy a necháte si od něj vyvrátit znásilnění miss Amerika. A já mu sežral každé slovo. Veškeré špatné mínění, které jsem o něm měl je rázem v tahu a můžu s čistým svědomím prohlásit, že Mike Tyson je frajer. A to je mi box u prdele. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Na realizaci snímku se Tyson podílel také jako jeden z jeho producentů. [Zdroj: FNR Písek] (hippyman)
  • Celkové Tysonovo skóre je 58 zápasů, z toho 50 výher, z toho 44 KO, 6 proher a 2 nerozhodně. (kwaicheng)
  • V roce 1987 Tyson sjednotil pásy organizací IBF, WBC a WBA a získal tak titul tzv. "Undisputed Heavyweight Champion", o který přišel první prohrou ve své profesionální kariéře v roce 1990. (kwaicheng)

Reklama

Reklama