Reklama

Reklama

Králíkova pomsta

(festivalový název)
  • Nizozemsko Big Buck Bunny
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie
Nizozemsko, 2008, 10 min

Obsahy(1)

Jednoho krásného rána se Velký Buck (králíček) probudí. Jde se podívat ven, kde potká tři poťouchlé veverky. Jedna z nich (poletucha) zabíjí motýlky a hází po ostatních zvířátkách šišky a další plody stromů. Trojice si troufne dokonce i na Bucka. Toho to ale dopálí a tak vymyslí pomstu. (Fary)

Recenze (95)

as-minor 

všechny recenze uživatele

Príjemný animovaný „kraťas“ s výbornou vizuálnou zložkou. Síce sa nejedná o svetoborný príbeh, ktorý by sa vymykal bežnému konceptu krátkometrážnych „animákov“ (konfrontácia dobra a zla je už vcelku zaužívaným princípom), ale sled udalostí dokáže diváka aj tak príjemne pobaviť. Sympatický zajačí hrdina v pozoruhodnej animácii sa tak stáva skvelou chuťovkou na spríjemnenie chvíľ po ťažkom dni. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Výborná ale opravdu krásná animace, skvělá příjemná hudba a prostě je mi velmi sympatické, že kraťasy jsou nemluvené. Trošku jsem nechápala proč největší zajíc na světě, jakého jsem viděla se bojí třech malých odporných hlodavců, ale budiž. Jinak posledních 5 sekund parádních:D Alias - bacha možný spoiler - když ta debilní veverka vlála na špagátku jako drak (mimochodem velmi vtipné) a kolem prolétal onen pták...krásně otevřený konec, který si každý domyslí:D Možno vidět zde: http://www.youtube.com/watch?v=t4gjl-uwUHc ()

Reklama

nervana 

všechny recenze uživatele

Škoda že se na začátku ten obr králík choval jako nějaké duševně málo vyvinuté dítě a po chvíli z něj byl expert na výrobu pastí...Kdyby to bylo delší, asi bych to nedokoukal. Režisér zkrátka vsadil především na animaci. Mnohem víc jsem se bavil např. u Sim Salabim od Douga Sweetlanda. Jinak hezká animace, pro děti určitě vhodné. ()

Houbos 

všechny recenze uživatele

Povídka vytvořená v open-source 3D studiu Blender. Měla se stát výstavním exemplářem Blender Foundation předvádějícím neomezené možnosti programu. Akorát že ukazuje jeho nepoužitelnost. Jen tráva zmýtaná poryvy větru musela zabrat dny práce a ještě si jí nevšimnete. Mimické svaly v Blenderu moc animovat nejdou. Vizuálně Buck nemohl být lepší. Ke zhlédnutí na Youtube. ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

V tomto,,kraťase’’ma hneď na začiatku zaujal obrovsky zajac,ktorému znepríjemňovali život traja zasrani.Ale, potom prišla sladká pomsta v podaní ZAJACA,ktorý si urobil z netopiera šarkana.HOD:73%.Doslova oddychovka,ako sa na Short film patrí. online TU! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • K vytvoření filmu byl použit freeware 3D editor Blender. (Sharky95)
  • Rozprávka je open source, čo znamená, že na základe verejnej licencie sú všetky súbory k vytvoreniu voľne dostupné k stiahnutiu, rovnako ako aj samotný film. Taktiež sa rozprávka často uvádza ako príklad open source tvorby a neskôr vyšla aj v 3D verzii. (PATWIST)
  • Na vytvorení rozprávky, ktorej rozpočet bol 150 000 eur, sa podieľal 9-členný tím a bola dokončená behom 5 mesiacov. (PATWIST)

Reklama

Reklama