Reklama

Reklama

Králíkova pomsta

(festivalový název)
  • Nizozemsko Big Buck Bunny
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie
Nizozemsko, 2008, 10 min

Obsahy(1)

Jednoho krásného rána se Velký Buck (králíček) probudí. Jde se podívat ven, kde potká tři poťouchlé veverky. Jedna z nich (poletucha) zabíjí motýlky a hází po ostatních zvířátkách šišky a další plody stromů. Trojice si troufne dokonce i na Bucka. Toho to ale dopálí a tak vymyslí pomstu. (Fary)

Recenze (95)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tak od tohoto díla jsem očekával, že se mi bude líbit, ale dostal jsem více než jsem čekal za 10 minut zde bylo tolik vtipu, scének a humoru až člověk žasl. Těžko vyzdvihovat samostatné scény, abych neprozradil potencionálním divákům zdejší vtipy. Možná je 5z5 lehce nadhodnoceno, ale bavil jsem se celých 10 minut a dovedl bych si představit i delší stopáž potenciál zde byl. Dalším kladem je bezesporu možnost volně šířit tento film. ()

as-minor 

všechny recenze uživatele

Príjemný animovaný „kraťas“ s výbornou vizuálnou zložkou. Síce sa nejedná o svetoborný príbeh, ktorý by sa vymykal bežnému konceptu krátkometrážnych „animákov“ (konfrontácia dobra a zla je už vcelku zaužívaným princípom), ale sled udalostí dokáže diváka aj tak príjemne pobaviť. Sympatický zajačí hrdina v pozoruhodnej animácii sa tak stáva skvelou chuťovkou na spríjemnenie chvíľ po ťažkom dni. ()

Reklama

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, na co člověk může narazit, když hledá něco úplně jiného! A musím se přiznat, že u téhle náhody jsem se celkem dobře bavila. Souboj opravdu velkého králíka, který si zahraje tak trochu na Ramba a třech prapodivných veverek -jedna tlustá nešika, druhá vyhublá a švidrající s každým okem jiné barvy a třetí létající veverka, která je jako správnej kápo, ta nejdrsnější. Veverky jsou pěkný svině! Nejenže zabíjí nebohý motýlky, ale troufnou si provokovat i přerostlého králíka. A to neměly dělat… ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Na to, že na tomto snímku výtvarně pracovalo (jestli jsem správně počítal lidi v titulcích) 12 lidí (!!!), tak smekám. Příběh je po režijní stránce naprosto bezchybný - graduje, nechává čekat atd., výtvarně je to taky moc dobré - není to Pixar, takže odpouštím některé detaily, jako je práce s texturami nebo ostrost objektů v pozadí (sám to neumím a kecám :)), ale i přes tyto detaily jde o víc než dobrý filmeček. Animace a mimika postav je taky bez debat. Nemám důvod dávat míň, sálá z toho pozitivní atmosféra a zasmějete se. A navíc, ten zajíc je borec :) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Bílý králík je bílý králík, sice tady takový moc VELKÝ, ale pořád bílý králík. Tvůrci tu nejapně porušili první přikázání, že veverky jsou hodné a dokonce vyvrátili nevyvratitelnou domněnku, že činčily jsou heboučké a milé. Jenže ten králík to, i při své škaredosti, tak převálcuje, že ta svatokrádež vlastně ani nevadí. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Na vytvorení rozprávky, ktorej rozpočet bol 150 000 eur, sa podieľal 9-členný tím a bola dokončená behom 5 mesiacov. (PATWIST)
  • K vytvoření filmu byl použit freeware 3D editor Blender. (Sharky95)
  • K rozprávke bola nepriamo vydaná freeware počítačová hra "Yo Frankie!", v ktorej bol hráč v úlohe veverice Frankieho, ktorá sa takto volá aj v snímke a znepríjemnuje život zvieratám v lese. (PATWIST)

Reklama

Reklama