Reklama

Reklama

Obsahy(1)

10 ročný Jimmy žije na vzdialenej farme spolu so svojimi rodičmi a troma mladšími súrodencami. Jeho otec je kamionista a preto býva často mimo domu. Jimmy si jedného dňa všimne, že s jeho každodenne stresovanou matkou nie je čosi v poriadku a upozorní na to otca, ten ho však uchlácholí s tým, že na jej správaní nie je nič neobvyklého. Počas jedného večera, keď otec musí opäť odísť s nákladom, sa matkin duševný stav výrazne zhorší - prepadne popôrodnej depresii a rozhodne sa zavraždiť svoje deti. Jimmy rýchlo rozozná, že nepríčetná beštia, ktorá sa mu snaží siahnuť na život dávno nie tou matkou, ktorú tak miloval a preto musí s psychotičkou zviesť nerovný boj o prežitie. (Karamanlis)

(více)

Recenze (151)

berusche 

všechny recenze uživatele

No tak to byl skvost!!! Děkuji za doporučení ty-víš-komu! Přátelé, tady není o čem, sám o sobě film skutečně působí jako kompaktní celek, který je snesitelný jen pro některé (i když otrlými bych to nenazvala, zas tak drsný to je jen někde, si to přetočíte, no). Už od začátku víte, co se bude dít. Přesto jsem byla překvapena, protože když to začlo, běhal mi z té psychopatky mráz po zádech (umně zahrané). A z toho konce mi bude ten mráz běhat nějakou chvilku po těch zádech ještě dlouho. A ačkoli nejsem odborník, přiznejme si, že na scénář tu bílej tesák víte co, ale ta kamera je vážně dobrá. Do plnejch schází krůček, možná ten, že nevím, zda si vzpomenu, že bych to měla vidět ještě jednou. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Statek jako kráva, sloužící jako kočičí pelech vs. laktační psychóza matky při služebce fotříka. "Tati, máma se chová divně! - Ale ne synu, jen je toho na ni moc, musíš jí pomáhat, já se vrátím, jak jen brzo budu moct!" Jo! To budeš ale čumět! :D Colleen Porch si to dala v roli matky ve velkým stylu. Lars Jacobson se na tom vyřádil a mně se to líbilo. Plný počet a doporučení poslézé sáhnout po The Children nebo Eden Lake, ve kterých se karta obrátí. :) ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Takéto filmy nikdy neodmietnem a vlastne je to asi môj najobľúbenejší hororový subžáner. Skvelý, snáď až učebnicový príklad dokonca návod pre amatérskych filmárov. Režiséri Lars Jacobson a Amardeep Kaleka to zrejme natočili za vlastné prachy a tak mali k dispozícií obmedzené množstvo financií a tak namiesto rôznych gore scén sa museli vynájsť a vymyslieť ako krapec trochu inak. Amatérske filmy dokážem pochopiť a podporujem všetkých, ktorý majú tú odvahu a proste si to natočia. Rozpočet sa odrazil na tom, že väčšina scén je točená v noci a zábery na krvavé scény sú buď mimo záber, alebo vidíme len "vykonávateľa", nie "prijímateľa" daných úkonov :) V podstate ak by som mal nejaký obnos peňazí, asi takto podobne by vyzeral aj môj film. Jednoduchý príbeh, málo postáv, dokonalý záporák, záverečná myšlienka a samozrejme plno cudzích trademarkov. Rejžovia majú zrejme napozerané veľké množstvo hororov a každému, aspoň trochu všímajúcemu divákovi vrazia do oči kamerové trademarky Kubricka (The Shining majú asi moc radi) či iné zaužívané zábery v iných hororoch. Možno tvorcovia mohli o čosi viacej experimentovať a dodať filmu väčšie tlačenie na pílu, obzvlášť záver bol taký urýchlený. Inak ide o veľmi vydarenú vecičku, ktorú by nemal žiaden hororový fanúšik obísť. PS: Tá crazy mom bola ozaj pekné psycho len škoda, že tej jej charakter nevyužili pri záverečnej naháňačke viacej. 75% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Baby Blues“ není film na hezké téma, ale je to horor o tom, jak to může dopadnout, pokud něco není s člověkem v pořádku. A podobné případy se skutečně mohou stát. Až moc často slyšíme, že to matka nezvládla, případně, co se našlo zakopané na zahradě. Tohle je explicitní ukázka, ale ukázka, která vás donutí přemýšlet o tom, co se na tomhle svět může dít. Je to podáno dobře. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Českými diváky totálně přehlédnutá hororová pecka. Matička v poporodní depresi se snaží zavraždit svá milá dítka a protože jsme v nezávislé produkci, tak se s tím nijak moc nepáře a jde si tvrdě za svým bláznivým cílem. Je to odvážné, je to příjemně krátké, má to spád a hlavní dětský herec na mne působil nezvykle snesitelně. Film důrazně doporučuju, je velká škoda, že ho nikdo nezná. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Vo Veľkej Británii vyšiel film pod názvom The Cradle Will Fall. (FREEWHEELER)
  • Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami z 20.6.2001, kedy Američanka Andrea Yates utopila vo vani svojich 5 detí. (FREEWHEELER)

Reklama

Reklama