Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bill Holden cestou na západ potká Jean Arthur, které se právě začalo dařit v podnikání, jeho touha spatřit na vlastní oči Kalifornii je ale asi silnější než nově nalezená láska.

V roce 1860 směřují na západ nekonečné kolony osadníků. Města tady v Arizoně vznikají spontánně, a také velmi rychle, takže lecčeho je nedostatek, protože zásobování nestačí tempu přistěhovalců. Taková je i situace v Tusconu, ohrožovaném indiány. Phoebe Titus (Jean Arthur) tu vládne železnou ženskou rukou, vždyť město ještě nemá šerifa a v salonu „zvolený“ soudce Bogardus se nechá uplatit flaškou nejlacinější kořalky. Do města přijíždí další osadníci, mezi nimi i Peter Muncie (William Holden) z Missouri. Phoebe, která se rozhodla spojit své síly s kupcem Solem Warnerem (Paul Harvey) a začít do města dovážet zboží, by si Petera ráda najala. Na obchodování ve velkém hodlá zbohatnout, v čemž jí má pomoci i začínající válka mezi Severem a Jihem. Obdobné plány má ovšem i podlý obchodník Lazarus Ward (Porter Hall) podporovaný vychytralým lobbistou Carteretem (Warren William). (dopitak)

(více)

Recenze (7)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mně tenhle výpravný western dlouhý nepřišel, pořád se v něm něco děje ( viděl jsem ovšem nějaký edit, který má "jen" 116 minut) a s romantikou se to naštěstí nepřehání (vrcholem intimity je scéna, kdy Peter dostane od své milé darem henryovku). Jean Arthur to v Tusconu moc nesluší a ani svatební šaty na tom mnoho nezmění. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

MY HUSBAND TOLD ME HE'D MEET ME HERE! Jean Arthur je vždy příjemně koukatelná a spolu s Holdenem jim to sekne. Záporňáci ve filmu jsou výborní a potěšil i Edgar Buchanan. První střet karavany s indiány, byl na rok 1940 mistrně natočený a závěrečný souboj, kde Phoebe roní slzy, zatím co diktuje nákupní seznam v místním general store, byl emočně zvládnutý na jedničku. COME BACK, PETER MUNCIE! ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

V předlouhé stopáži, dějinných zvratech a příliš mnoha motivech se tenhle snímek rychle okouká a místy i nudí. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Příjemný western se skvělou Jean Arthurovou v hlavní roli. Jenom si myslím, že by tomu neškodila kratší délka, alespoň o dvacet minut. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama