Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sirotek Norman žije v greenwoodském dětském domově a protože už dávno není dítě, pracuje tu jako vychovatel. Děti ho přímo zbožňují a všichni si tu skromně, ale velmi šťastně žijí. Idyla trvá do okamžiku, kdy se zlý předseda dozorčí rady a stavební podnikatel v jedné osobě rozhodne využít příznivou lokalitu sirotčince pro stavbu továrny. Norman má však zrovna starosti se sháněním peněz na dárek, který ve své dobrotě neuváženě jednomu z chlapců slíbil, a iniciativu za záchranu sirotčince tak musí převzít samotné děti... (dopitak)

(více)

Recenze (4)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tři postřehy, text může obsahovat spoilery: 1) One Good Turn je v kontextu všech Normanových komedií slabší, s překvapením jsem byl nucen konstatovat, že hlavně v první půlce filmu byl Wisdom několikrát vyloženě trapný (např. ve vlaku).___2) S prvním bodem ostře kontrastuje scéna v divadle, kdy je Norman zaměněn s očekávaným a zpozdivším se dirigentem a proti své vůli tak stane v čele orchestru. Tady není co vytknout a Norman-dirigent je určitě jedním z pěti nejlepších gagů Wisdomovy kariéry.___3) V závěru ovšem scénář zase pokulhává, tvůrcům se zjevně nepodařilo vyřešit problém, jak to udělat, aby Norman shánějící 12 liber zároveň měl prostor a čas (stopáže Wisdomových komedií nejsou dlouhé) pro záchranu sirotčince. Dopadlo to jak to dopadlo, tedy naratologicky neslavně.___Hudební příznivce potěším, film obsahuje hned několik Normanem nazpívaných songů. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Film určite nedosahuje kvalít iných filmov s britským komikom Normanom Wisdomom ( Zásah v pravú chvíľu, The Square Peg... ), ale všetka filmová sláva herca ešte len čakala. Príbeh sa odohráva predovšetkým v prostredí detského domova a je vhodný aj pre detského diváka, o čom svedčí trochu infantilný akčný záver. Štvrtá recenzia. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie s Normanem Wisdomem je možná až moc líbivá, prezentuje postavu, která je až moc dobrá, ale na druhou stranu, i tohle zvládá Norman docela dobře, hlavě proto, že jsou zde opravdu zábavné scény, které dovedou rozesmát. Například dirigování je fenomenální a je vidět, že Norman měl k hudbě velmi dobrý vztah, což prokazuje i zpěvem. ()

Reklama

Reklama