Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je to pořad o počítačových hrách vysílaný na České televizi. K vidění je již několik let. Vystřídalo se několik moderátorů. Začal to koncem 90. let Roman Zach a potom Šárka Ullrychová. Ta si hlavně zakládala na tom, aby diváky nalákala svými zábavnými vstupy. Šárka uváděla Game Page 5 let a pak se do moderátorského křesla usadila jakási Masa. (duklak2)

(více)

Recenze (202)

3k7 

všechny recenze uživatele

Jestli něco češi zvládli, tak to byl v 90. letech přechod na počítače, díky počítačovým hrám. Pořad je spíše krátkometrážní, jde vidět omezený rozpočet a stále opakující se schéma. Nikdy jsem neporozuměl, k čemu v pořadu bylo, si tam přitáhnout nějakou slavnou osobnost a ukazovat, jak se s tou hrou patlá, do toho musí odpovídat na otázky moderátorky. Nejsmutnější na tom bylo to, že drtivá většina slavných většinou řekla, že "jednou před lety jsem nějakou hru hrál", nebo někteří vůbec nikdy PC hry nehráli a podle toho to i vypadalo.  Hodnotím 3 hvězdami a hned vysvětlím proč. Pořad měl vcelku spád, informativně na tehdy celkově nepolíbenou populaci počítačovými hrami fungoval spíš jako jakási osvěta a informování o základním povědomí a protože televizi řídí spíše čtyřicátníci až padesátníci, podle toho vypadalo i konzervativní financování a naprosté odsunutí pořadu na takové to dno s ostatními pořady, na které nikdo nekoukal.  Tuším, že to dávali každou sobotu někdy v 10 ráno a to je přesně ta doba, kdy moc lidí u TV stejně nebylo.  Nicméně kdo četl časopisy score, nebo level, gamestar, amiga a další, dá za pravdu, že to byl příjemný doplněk, jak obrázky v časopisech, vidět i rozpohybované. Herní intra, ukázku nějaké hry.  V době, kdy byl internet za 60 korun za hodinu a mimo špičku po 19. hodině za dvacku na hodinu, to byla nejlepší možnost, jak mít krátký výcuc informací o tom, jaké nové hry vyšly, bez nutnosti si kupovat časopis o počítačových hrách, nebo o hardwaru. Komu doporučit: nadšencům, sběratelům retra, komukoliv, kdo budou kdy zkoumat přelom tisíciletí a odraz počítačových her v tehdejší kultuře. Přece jen šlo o trend, kterého se chytala spíše mladší generace a proto si tento pořad zaslouží své místo k dokreslení, čím se bavila tehdejší mladá generace, která měla počítač, či herní konzoli. ()

hellstruck odpad!

všechny recenze uživatele

Protože můj přítel dlouho pracoval v game shopu, tak ať už jsem chtěla nebo ne, o hrách jsem se něco málo přiučila. A když jsme si potom společně zapnuli Game Page,nestačili jsme se divit,kolik kravin tam moderátoři stihli za jeden díl vypustit z pusy.Připadá mi,že tihle chytráci ty hry ani v životě nezkusili.Celkově je to zkrátka nápadité asi tak jako název celého pořadu:) ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Tento pořad si stále drží stejnou kvalitu, skrze niž však stárnoucího diváka čím dál více nudí a uráží, ale podle mě je kvalita stále na stejné, poměrně vysoké, úrovni. Je to prostě takový časopis o hrách, který nemusíte číst, jen si sednete do křesla a pokud Vás zajímá, co nabízí dnešní svět her, celkem Vás i poučí. Samozřejmě pro hráče, kteří sledují určitou hru již od vývoje, není Game Page žádným plnohodnotným pořadem, ale pro diváka, který nemá čas držet krok s vývojem je to příjemné zasvěcení. 65% = 3/5 ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Hry jsem začal hrát již od dětství. Začlo to Prehistoricem a skončil jsem střílečkou Kreed od ruských vývojářů. Velmi podobná hře Doom 3. PC hry mě přestaly bavit na jaře roku 2008 v mých 23 letech. Bohužel je to tak. Odradila mě také vysoká hardwarová náročnost nově vznikajících her. Po objevení kolosu jménem CSFD jsem přešel na sledování filmů. No to pro začátek a teď trochu k pořadu. Rozhodně je to zajímavý projekt, ale svoje nejlepší léta má už dávno za sebou. Díval jsem se na to kolem roku 2000, kdy pořad uváděla Šárka Ullrychová a bavila mě svými zábavnými vstupy. Dnes Šárku můžete vídat každý všední den v seriálu ULICE na TV NOVA. Po změně na postu moderátorky mě pořad přestal bavit a celková jeho úroveň velmi klesla. Hlavním záporem byla velmi krátká délka. Recenze nebyly špatné, hlavně ty od Jindry Rohlíka, ale připadalo mi, že hrám trochu nadržují a bojí se dát hodnocení pod 60%. Nevím z jakých důvodů brali do pořadu jisté české "celebrity", aby si hrály ve studiu hry. To byl podle mě velký krok vedle. Zklamalo mě, když se Game Page rozdělil na díly konzolové a o PC hrách. To jsem nepochopil dodneška a tím u mě ztratili tvůrci veškerou další důvěru a já si už žádný díl nepustím. Z nostalgie dávám 3 hvězdy. ()

Desmond04 

všechny recenze uživatele

Nostalgická záležitost. Právě tento pořad mě vrhl do vod počítačových her a už jen kvůli tomu, nemohu jít pod čtyři hvězdičky. Líbila se mi grafická stránka, moderátoři byli příjemní. Škoda, že to ČT ukončila. Pár nadšenců se to v roce 2013 pokusilo oživit ve formě YouTube kanálu, po třech dílech to ale bohužel zabalili. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Úplně prvním moderátorem byl herec Roman Zach, jehož po roce vystřídala herečka Šárka Ulrichová. (ČSFD)
  • Pořad začínal jako měsíčník o délce 28 minut, od roku 2001 se vysílá každý týden. V té době měl každý díl pouhých 9 minut, s postupem času se délka pořadu zvyšovala, nejprve na 14 minut, později na 18. (ČSFD)
  • Game Page je historicky prvním českým televizním pořadem o videohrách. Na obrazovkách se poprvé objevil už v roce 1999, konkrétně 5. ledna v 17:25 na programu ČT2 a mj. přinesl reportáž z turnaje v hraní Quake, info o Poseidonu (pozdější Flashpoint), recenze Blood 2 či Tomb Raider 3. (ČSFD)

Reklama

Reklama