Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zhruba půlhodinový film vychází ze série počítačovejch her ZNK. Hlavním hrdinou je Jarda Malík (v podání Jana Sembdnera), který je nucen během jednoho dne sehnat 150.000 korun, jinak bude nemilosrdně podřezán. S navrácením mu pomůže jeho nejlepší kámoš Tony (Jiří Hruška). Ve filmu se dále objeví např. Aleš Klika, Roman Forejt, nebo Václav Upír Krejčí jako vypravěč. Ve snímku není nouze o vulgární mluvu, černočerný humor, násilí a drogy - přesně tak, jak to znají hráči herní předlohy. (MoRTy)

(více)

Recenze (201)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na to, jaká je to příšerná sračka (v dobrém, viz New Kids, Bulšit...), to má parádně zvládnutou výstavbu příběhu a režii. Když se k tomu přidá úžasná vtipnost, brutality a nadávání, tak mi z toho vychází opravdu kvalitní počin a jedna z nejlepších českých komedií (fakt!). Řezníka jako umělce neobdivuji, ale filmy točit umí kurevsky. 90% ()

Lucas005 

všechny recenze uživatele

Ryzí filmové umění, které kazí pouze některé zbytečně zdlouhavé dialogy. Mimo nich je totiž tento krátkometrážní snímek geniálním dílem ve všech směrech a nejspíše nejlepší adaptací videohry, kterou jako lidstvo vytvoříme. Pro plné pochopení potřeba vidět na vlastní oči. A abys věděl, že to myslím vážně, tak ti teď pobodám fotra. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Naval prachy ty píčo. Ty to nechceš. Jé co machruješ držko do píči. Tohle nechceš. Dej aspoň mobil ty čuráku. Fakt to nechceš. Tě mrdka poskáče! Krutohustě nahláškovanej krátkometrážní příběh ze skutečnýho života, jenom tam snad nemusel bejt ten blijící epileptik a konec mohl bejt trošku lepší. Jinak, ale slušná zábavná nekorektní jízda. Pomoc těhotný matce je pak nejlepší prej hlavně se nesmíš zdržovat nějakýma píčovinama, protože jinak by se to mohlo celý zesrat... Promiňte pomohl by jste mi z kočárkem? Nevidíš, že spěchám ty píčo?! Já ti dám zdržovat mě ty svině! 75% ()

fars 

všechny recenze uživatele

Jako fandu cele ZNK serie me samozrejme potesili zname lokace, postavy, hlasky a hudba... ale herni adaptace na tom byli vseobecne vzdycky trochu blbe. I na poli amaterskych filmu je Zivot neni krasny spise prumer. Kdyz ponecham stranou ryze amaterske herecke vykony (prece jen film vznikl spise jen tak proradost, tak co byste chteli za zazraky), tak by neuskodil trochu promakanejsi scenar - v adventure to funguje, ale v realu kdyz ma nekdo sehnat do vecera 200 litru, tak se na blbe 2 litry co mu dluzi kamos prece muze vysrat. WTF scena s matkou a kocarkem tam byla vlozena nasilne a vuubec tam proste nesedela. Stejne tak scena s fotrikem a synkem co chce zmrzlinu tam byla zbytecna a navic. Vcelku jsem se ale na tu pul hodinu zabavil, parkrat se i zasmal (hlavne v samotnem uvodu). Plus chvalim praci s kamerou. 60%. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Že jsem dal třetímu počinu "Máma má raka" čtyři hvězdičky, protože tam všechno to diletantství, amatérismus a absence snahy aspoň o snahu sedlo. Ale to neznamená, že to projde vždycky. Tato blbůstka je insiprována počítačovými hrami. Takovými, kde nějaký panďulák chodí, likviduje, co mu přijde do cesty a sbírá body. Neotesané herecké výkony, které jiní považují za slabinu, jsou pro mě paradoxně nejúčinnější zbraní filmu. Ovšem absolutní rezignace na dějový syžet, ze kterého se toho dalo vytáhnout nesrovnatelně více, je při takovém námětu neodpustitelná, stejně jako absolutní nevytěženost scének, které nabízely i největšímu filmařskému diletantovi mnohem více příležitosti se pobavit. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Radek podává Jardovi pytlík s marihuanou, můžeme vidět, že když jej nese, pytlík je plný pouze z poloviny, avšak hned v dalším střihu, kdy jej Jardovi podává přes plot, je pytlík úplně plný. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy vazbiči odvezou Majkyho (Michal Schmutzer) za město a vyhrožují mu kvůli nevráceným penězům, je možné zahlédnout skrze přední sklo auta jednoho ze členů štábu, jenž se snaží odklonit přijíždějící auto, které by narušilo právě probíhající natáčení. (Zdroj: ČSFD)
  • Film byl natočen v Rumburku v létě roku 2008. (skinny9)

Reklama

Reklama