Reklama

Reklama

Půldruhé hodiny zpoždění

(divadelní záznam)
Česko, 2009, 71 min

Režie:

Patrik Hartl

Scénář:

Gerald Sibleyras (divadelní hra), Jean Dell (divadelní hra)

Kamera:

Tomáš Kresta
(další profese)

Obsahy(1)

Daniela Kolářová a Milan Lasica v bystré komedii o tom, jak se manželé pokusí během hodiny a půl změnit stereotypy třicetiletého manželství. Inscenace Studia DVA... Dobré francouzské komedie v sobě mají vždy nejen duchaplnost a lehkost, ale taky neotřelý pohled na milostné vztahy. Taková je i komedie Géralda Sibleyrase, kterou napsal ve spolupráci s Jeanem Dellem. Starší manželský pár je pozván na společnou večeři ke svým přátelům. Jenže ženě se nechce nikam jít. Rozvíjí se dialog o manželství, během něhož se narodily tři děti, nejmladší z nich právě opustilo domov, narodilo se první vnouče a žena cítí prázdnotu nastávajícího období. Ve vtipném dialogu o tom, co znamenají desítky let dosavadního života a čím naplnit ten společný "zbytek", vás komedie pobaví bystrými postřehy i skvělými výkony obou protagonistů (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nadmíru humorná konverzační komedie v podání dvou vynikajicích herců. Dialog dlouholetých manželů, kteří si vyčítají, co všechno si za dobu trvání manželství neprovedli. Krásně obrácená logika, vtipné postřehy o životě, vážné věci z lehka a vesele. Milan Lasica svou roli spíše odříkává, ale Daniela Kolářová je plná energie a hraje opravdu skvěle. Krátká doba představení velmi rychle utíká, bohužel až moc, nakonec se vám nechce pustit herce z pódia. Mimo jiné jsem z první řady viděl, jak vypadá dílo, které při představení Daniela Kolářová tvoří. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Viděno ve "Švanďáku" a skvěle jsem se bavila. Ze začátku jsem měla strach, že to ti dva herci neutáhnou. Ale jakmile se na jevišti objevila Daniela Kolářová, nastala slovní smršť, která se nedala zastavit. Hlašky, které vypouštěli oba herci z úst jsem ani nestihla počítat. Moc pěkné bylo i to, že pan Lasica mluvil slovensky a paní Kolářová česky. Tím jejich slovní přestřelka získala na větším rozměru, protože se skvěle doplňovali. U našich známích to v domácnosti funguje naprosto stejně. Televize této hře trošku ubírá, mnohem lepší je ji vidět naživo. ()

Reklama

ali-n 

všechny recenze uživatele

Znova som prišiel na chuť inscenáciám. Pán Lasica je extra umelec aj v momentoch, keď sa vôbec nehýbe a nič nehovorí. Danielu Kolářovú milujem už od doby Takej normálnej rodinky (1971). Dokopy tvoria excelentný pár, ktorý sa snaží objasniť si, kde sa práve nachádza a čo v takomto pokročilejšom veku ďalej. Dôjde i na to, že nevera a občasná facka sú zrejme príjemným spestrením manželskej rutiny :-). „Keď to formuluješ takto, znie to strašne .. ale je to tak!" Ich dialóg je plný naozaj trefných a vtipných konverzačných anekdot. „To znamená, že jsme si celej život věrní?" „Ak sme si hovorili pravdu, tak áno." Manžel nakoniec nádherne rieši situáciu, záver je ladným ukončením hereckého koncertu. Dám si to znova v divadle s frajerkou ;-) MOJE NAJ - V prom rade slovenčina a čeština na hromádke ... slasť. Môj naj výrok neprezradím, ale definuje úlohu muža a ženy v spoločnosti :-)))) Takže MOJE NAJ 2 - „Ty máš také šťastie, že si si ma vzala. Ja ti niekedy až závidím." ()

#47 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak manželé na prahu důchodového věku mají odejít na návštěvu k manželovu obchodnímu partnerovi, ale manželku zrovna popadne zásadní životní krize. Na divadle je to samozřejmě daleko větší zážitek než v televizi, myslím že i my mladší v pohodě zvládneme Lasicovu slovenštinu a po chvíli už to člověk ani nevnímá. Oba protagonisté jsou nicméně výborní. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Výborne som sa bavil bez potreby vyhľadávať nejaké maličkosti, ktoré sa nevydarili tak, ako bolo zámerom. Som mimoriadne vďačný divák, pretože som už tri mesiace nevidel v televízii nič poriadne. A že máme tých kanálov viac ako v Benátkach. Dúfam, že v blízkej dobe ma vlastníci kanálov opäť niečím prekvapia. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama