Reklama

Reklama

Surikaty

  • Česko Rodina surikat (více)

Obsahy(1)

Strhujíci dokument provázený hlasem Paula Newmana (Ladislav Běhůnek), je o životě surikat. Stanete se svědky tvrdých lekcí, které tyto pouštní šelmy musí absolvovat a které je učí, jak vůbec přežít na drsných jihoafrických planinách. Filmaři strávili přibližně 6 měsíců pozorováním surikat v jejich přirozeném prostředí, abychom i my mohli nahlédnout do jejich společenství a pochopili alespoň částečně nebezpečné zákony neúprosné pouště Kalahari. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

nascendi

všechny recenze uživatele

Život surikát je vďačným námetom na sfilmovanie. Drsné podmienky Južnej Afriky, každodenný boj surikát o potravu i o život umožnili nakrútiť poldruhahodinový dramatizovaný dokument, ktorý diváka udržuje celú dobu v pozornosti a napätí. Surikaty sú svojim postojom, pri ktorom sa snažia zazrieť predátora skôr, než ich ohrozí, nám sympatické tvory. Možno k tomu prispievajú aj veľké oči po stranách hlavy. A pred pár rokmi bol na internete veľkým hitom klip, v ktorom surikaty unavené dlhým pozorovaním okolia postupne usínajú postojačky. ()

kery- 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, kolik mají tyto zvířata společného s člověkem. Nehledě na to, že v mnohém bychom se od nich mohli učit..Perfektně natočené, dojemné a zároveň akční. Jeden by až nevěřil, že mohou mít "akční sekvence" v dokumentu o triceticentimetrových šelmách takovou šťávu. Děkuji Paulovi Newmanovi za to, že mě dokázal tak skvěle provést životem jedné surikatí rodinky z pouště Kalahari.. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Kouzelně nasnímaná část život jedné rodinky surikat v krásné a nebezpečné jižní Africe - přesněji v poušti Kalahari. Dokument se zaměřuje především na každodennost života těchto vnímavých a bezprostředních tvorečků, přičemž klade velký důraz na vykreslení vazeb soudržnosti, pospolitosti a solidarity v rámci vlastní "rodiny". Sociální vazby jsou zde představeny jako nejzákladnější element soužití surikat. Hlavního hrdina "Kolo" každého určitě očaruje svým charakterem a přístupem k nelehkému životu a dospívání v poušti plné přirozených nepřátel. Doporučuji všem, kteří mají rádi filmy o přírodě a upřednostňují dokumenty, které nezahlcují informacemi a raději podávají nové poznatky skrze příběh. Tento je opravdu překrásný. 9/10! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší a i víc záživnější, než Království surikat: Příběh začíná. Nemá to sice tak propracovaný děj, ale naštěstí tady umře míň surikat, je tu hodně krásných záběrů přírody, perfektně natočené "akční" scény a úplně tím nejlepším, co zde je, je naprosto dokonalá hudba, která sama o sobě by byla na 5*. Stopáž to má taky příjemnou, byť se to chvílemi trošku táhlo. Celkově se mi to ale moc líbilo a nemám problém tomuto dokumentu dát silné 4*. Na plný počet ale něco přece jenom chybí. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Je to asi jeden z těch nejpoutavějších a nejzajímavějších dokumentů, které jsem viděla. Díky výběru jakéhosi hlavního hrdiny "Kola" se do toho boje o život zapojíte ještě víc. A konec? Nemám slov. Skoro jako z hollywoodského happy endu, až na to, že tohle nikdo nevymyslel. Paul Newman by byl na své poslední dílo hrdý. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama