Reklama

Reklama

Hra s ohněm

(festivalový název)
  • Írán Chaharshanbe-soori (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Mladá služka nastoupí do rodiny z vyšší střední třídy a ocitne se uprostřed hysterického sporu mezi rozlíceným párem, který si ji najal. Podezíravá manželka, manžel, který odmítá cokoliv připustit, a jejich zoufalé dítě se zmítají v emocionálních explozích, které křehké manželství minutu od minuty stále více rozrývají. Služka se snaží situaci zlepšit, ale zamotá se do nepřehledné změti tajemství, která opřádá život jejích zaměstnavatelů. (Filmový festival ÍRÁN:CI)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

kareen 

všechny recenze uživatele

Zajímavé nahlédnutí do všedního dne, pro nás vzdálené kultury. A nepřekvapivé zjištění, že ty manželské problémy jsou nakonec všude stejné. Moc zajímavé íránské herečky. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmu Rozchod Nadera a Simin, který mě velmi zasáhl, mi nedalo si projít postupně celou režisérovu filmografii. Vlastně se postupně vracím k počátku jeho tvorby a jsem mile překvapena vysokou kvalitou a takříkajíc soudržností jeho režisérského umu. Stejně jako O Elly mě i Fireworks Wednesday nenechal klidnou v tom smylu, jak jemně je zde opět propracováno předivo lidských vztahů v zemi, o níž máme jen kusé či v mnohém zkreslené představy naším "západním" nahlížením hodnot. Jedno je ale jisté, že láska povznáší a zrada bolí všude stejně... Film je případně možno zhlédnout s anglickými titulky zde: http://www.youtube.com/watch?v=nLk7gEM7rmk ()

Reklama

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Úvodní titulky ohlašují tichou lyriku, milý zážitek. Následuje víc než hodina nepřetržitého hovoru různých osob, v němž / nichž mi bylo místy zatěžko se vyznat. Poslední půlhodina mě uchvátila : skvěle vystavěné psychologické drama, přesvědčivé, napínavé, nepředvídatelné. Rouhi a jejímu mládenci jsem měl v závěru chuť zatleskat jako děcko hrdinům šťastně skončivší pohádky. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tá hlavná herečka bola strašne zlatá. Neviem, či sú všetky Iránky také pekné, alebo to len vo Farhadiho filmoch (v About Elly hrá Golshifteh Farahani), každopádne kde oni mohli byť, nebyť tej drbnutej revolúcie?! ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama