Reklama

Reklama

VOD (1)

Ink je neobvykle natočený fantasy film, v jehož světě naše sny vytváří dvě strany, Vypravěči tvoří ty dobré a Inkubové ty zlé. Sledujeme propojený osud Inka, tuláka mezi světy, který se chce stát Inkubem pomocí únosu duše malé holčičky, a osud Johna, jejího otce, který je ztracený ve světě skutečném. Celý děj na pozadí klasického souboje nespecifikovaného dobra se zlem je pojat velice psychedelickým způsobem a krom samotného děje a rozuzlení představuje jedinečný zážitek především svou formou. (Sysel_CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (184)

wampilenka 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mám "štěstí" na filmy, které pohřbívá kýčovitý příběh. V tomto případě to nevnímám jako jedinou slabinu díla, protože i obraz na mě působil všelijak, ale rozostření a přepaly bych ještě dokázala prominout jako jakýsi pokus o "atmosféru". Postavy se dělily na nechutně dobré a nechutně zlé /i když občas tam nějaké drobné kolísnání bylo, nejzřetelnější, a pro film nejdůležitější, bylo v postavě Inka/. Kariérismus a snaha o úspěch za každou cenu jsou hodnoty nejzápornější, a takové vábí zlé Inkuby (neplést se sexuálními démony, tito jsou téměř bezpohlavní). Na druhé straně stojí otcovská láska, jejíž důležitost je ve filmu téměř zbožšťěna, a za tu (a za krásné sny) bojují hodní Vypravěči. V centru pozornosti většiny postav je malá roztomilá holčička, což už je samo o sobě docela "hraní na city". Záběry na šťastnou rodinku v poli slunečnic jsou pak opravdu těžký kalibr. Abych pouze nerýpala, uznávám, že Inkubové byli nádherně/odporně děsiví s těmi svými "dokonalými" úsměvy... ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Uvediem to tu na pravú mieru, ak dovolíte. Sny má teda každý, jedno či už dobré alebo zlé, no zjazvená nočná mora je už iná liga, zvlášť, keď má nosisko len o čosi väčší ako Adela. (Sa mi spravil taký pupák na líci, asi je čas kúpiť si nový eLDží s dotykovým displejom.) Čo sa týka tenkého ľadu, tak sme na správnom mieste, pretože pomerne Interesantný a divácky Náročnejší žáner sKolaboval na svojom TV inscenačnom prevedení značky „No hnus“ a na hereckých výkonoch, v miestnych kuloároch nazývané aj ako „ponorkové“. Pomerne za menej by som vedel nakopať niekoho a nielen do zadku. Našťastie dobrej hudby si vážené dámy a vážení paní užijú do rozkoše. Skoro trapas. 6estka. ()

Reklama

Freemind odpad!

všechny recenze uživatele

Svět se už dočista zbláznil - jak se může hodnocení takové epochální, amatérské kraviny vyšplhat nad 50%? Je totiž rozdíl mezi indie/nezávislým filmem a nízkorozpočtovou škvárou. Jamin Winans nejen, že nemá talent, ale disponuje hned několika antitalenty, na jejichž čele se skví naprostá absence soudnosti. Nechám teď stranou béčkové herce a ufňukaný scénář bez jiskry, který vypadá, jako by ho psal nějaký sentimentální rentiér. Skutečnou osinou v zadnici je zde kamera, střih, efekty a masky. Zcela evidentně dokreslené odlesky světel, Inkova maska vyvedená jako polystyrénový nosan, který nosil Raymond Luxury Yacht a - hlavně a především - laciné a nepřirozené barevné filtry a příšerně přepálené barvy, čili charakteristický projev výtvorů každého packala, kterému se zdá, že točí umění. Winans je často srovnáván s Richardem Kellym (Donnie Darko) a mě nezbývá než souhlasit - skutečně, každý z nich má vcelku slušnou šanci, že se stane Edem Woodem XXI. století. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi vadil šíleně klipovitý střih (nejen) u akčních scén spolu se zastavovačkami a jinými podivnostmi, ale ty se tak nějak samy vsákly a čím víc se film blížil k tomu, o čem opravdu je, tím víc mě do sebe vtahoval. A nakonec skončil jako něco, o čem si myslím, že je možná jeden z nejlepších filmů, co jsem za poslední roky viděl. Takovou věc si musím nechat projít hlavou, než se film uleží, ale každopádně to je myslím zpracováním jedinečné, atmosférou geniální a vyzněním přinejmenším podnětné v umím si představit že pro někoho klišoidním směru, ovšem podle mě se tenhle motiv nikdy nemůže ohrát. Protože je aktuální a skutečný. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to perfektný fantasy film, ktorý patrí medzi to najlepšie, čo som v tomto žánri vôbec videl. Má výborný príbeh o mužovi, ktorý sa kvôli práci a zlým vzťahom s rodinou vzdialil svojej dcére, ale tá je unesená temnými silami do inej dimenzie, čo sa prejaví jej kómou v tej našej a tak kladné sily musia urobiť všetko preto, aby ovplyvnili muža a svoju dcéru zachránil, inak bude navždy stratená. Spracovanie je skutočne úžasné, niečo takéto by ma nikdy ani len nenapadlo. Ešte spočiatku som nevedel, čo sa od niečoho takéhoto dá očakávať, ale akonáhle pôjdu ľudia spať, už je jasné, že toto bude nevšedný zážitok, celá táto mytológia filmu ma úplne dostala, je skvelo prepracovaná, pomerne originálna a plná výnimočných prvkov. A pritom sa jedná o mimoriadne nízkorozpočtový, prakticky amatérsky film, čo sa síce prejaví niekedy až príliš lacnou výpravou a občas sa objaví nejaká skôr priemernejšia scéna, ktorá moc nezaujme, ale to je skutočne to jediné, čo sa tomu dá vytknúť, dej je vynikajúci, inteligentne prepracovaný a s mnohými fantastickými scénami, síce jeden výrazný prvok, kto je vlastne ten hlavný záporák sa dal predvídať, ale aj tak ma celý čas veľmi zaujímalo, ako si s jeho vysvetlením poradia a urobili to najlepšie, ale sa vôbec dalo. A záverečná dvadsaťminútovka je už čistá dokonalosť, maximálne pohltí, emócie fungujú na najvyššej úrovni a patrí medzi to najlepšie, čo sa dá vôbec vidieť. Film obsahuje aj pomerne dosť akcie, určite tu nie je prvoradá a samo o sebe ani nie je až tak moc kvalitná, je tu hlavne na to, aby dopĺňala dej, bez nej by to nedávalo až tak úplne zmysel, ale objaví sa vždy na tých dôležitých miestach a v nich má silný náboj a tak v konečnom dôsledku som bol počas akcie viac nadšený, ako pri väčšine plnohodnotných akčných scénach. Čo sa týka hereckého obsadenia, kvôli typu produkcie sú tu len samé neznáme tváre, ale neberiem to ako zápor, pár postáv si ma získalo, otec, dcéra, tých pár hlavných bojovníkov na strane dobre a ešte pár ďalších, nemám problém. Réžia je perfektná, za toto má Jamin Winans môj obrovský rešpekt, aj za minimálny rozpočet natočil film, ktorý funguje po všetkých stránkach a páči sa mi aj technická stránka, až na tú miestami príliš lacnú výpravu a niektoré zvláštne filtre tomu nemám čo vytknúť. A k tomu ešte tá úžasná hudba, ktorá všetky scény s ňou výrazne vylepší. Musím povedať, že toto by ma nikdy ani len nenapadlo, nemám rád americké fantasy filmy a aj tomuto som sa dlho vyhýbal, no náhodou som sa rozhodol to pozrieť a som neskutočne nadšený. Film za minimálny rozpočet a tak mimoriadne kvalitný, americká veľkoprodukcia za posledné roky nestojí prakticky za nič a pritom v ich amatérskej tvorbe sa ukrýva takýto skvost. Takže s čistým svedomím môžem povedať, že Ink je ten najoriginálnajší, najkvalitnejší a aj najhodnotnejší americký film za dlhé roky a jeden z absolútnych vrcholov tohto žánru. 88% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • O distribuci filmu neprojevilo zájem žádné větší studio. Proto byla společnost Double Edge Films donucena sama se postarat o nasazení filmu do nezávislých kin, na DVD a o online distribuci. Na internetu se stal Ink hitem a během týdnu si ho stáhlo několik set tisíc uživatelů, což vyústilo v obrovský zájem o film nejen na internetu, ale také zvýšilo jeho prodej na DVD a Blu-ray. (s.e.p.p)
  • Rozpočet filmu byl pouhých 250 tisíc amerických dolarů.
    (Martrix)

Reklama

Reklama