Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

Toto pánové a dámy, je přesně to co jsem hledal. Krutopřísnej mindfuck odehrávající se v letech 1950 (a tak nějak), napůl detektivka, thriller a drama. Jedná o super zážitek a perfektní atmosféru. "Why are you so wet, baby?"

V jako Vendeta

V jako Vendeta (2005)

Shlédnuj jsem po druhé a hodnocení zůstává. Film dává možnost využít mnoho z jeho potencionálu obyčejným lidem, ovšem pravdou je, že většina z vás myšlenku tohoto filmu ani nepochopila. Namísto toho si stěžujete na něco co zde vůbec není. Vaše ignorace nezná hranic...

Matrix

Matrix (1999)

Veledílo, ke kterému nenalézám vhodný komentář...

eXistenZ

eXistenZ (1999)

Shlédnul jsem film už po třetí-čtvrté a až teď jsem se odhodlal napsat komentář. Pro mě je eXistenZ klenot mezi mindfucky a mezi hry. To jak mě dokázal odrovnat i po tolika letech, jak jsem se dokázal do filmu vžít a jak zvláštní (mysteriózní?) až chvilkama schizofrenické to bylo, to je hlavní důvod vysokého hodnocení filmu. Herecké obsazení trochu béčkové (co se týče vedlejších rolí) ale za to sedělo. Mladý Jude Law, roztomilá Jennifer Jason Leigh už jsou takové ty třešničky na dortu. Od Cronenberga jsem hodně zpátky viděl i například Naked Lunch a ten byl taktéž velmi schizofrenicky vtíravý, jen prostě to téma - scénář - nebylo to pravé ořechové, jak je tomu u eXistenZ, Po takové době, dávám mezi své TOP filmy. "Hej, řekněte mi pravdu. Jsme stále ve hře?"

Repo Men

Repo Men (2010)

Syrové, geniální a jak vidíte podle těch ubrečených komentářů - není to pro každého. Někteří by si taktéž měli uvědomit že je to natočeno podle knihy Repossession Mambo od Eric Garcia. P.S.: Zkouknuto po druhé a není co vytknout. P.S.2: Po třetí a stále je to mistrovská špička :)

Ink

Ink (2009)

Epický zážitek, jak efekty, jak hudbou tak i příběhem. Shlédnul jsem jedním dechem a nejraději bych zkouknul znovu. Pro mě, jeden z nejlepších filmů co jsem kdy mohl spatřit. Díky J. Winans...

Zalknutí

Zalknutí (2008)

Tohle je jeden z těch filmů který pokuď se vás dotknou, tak vás svým způsobem změní. A to jsem od filmu Choke v žádném případě ani nečekal. Po pravdě, tenhle film jsem vybral náhodou a myslel si že jde o další romantickou komedii, kterých tu už bylo hodně. To že jsem se mýlil, o tom už vypovídá moje vysoké hodnocení. Tady ani tak nejde o komedii, jako spíše o syrově podané životní dramata, nadlehčené ironií osudu, jenž se nikdy nemůžou stát stereotypní. Po filmu jsem si musel sehnat závěrečnou písničku (Radiohead - Reckoner), což dělám málokdy - jsem hudebně vybíravej :). Dodám snad jen, že čím víc o filmu přemýšlím, tím víc u mě stoupá v oblíbenosti (a to nemluvím o neustálém Deja-Vu pocitu...).

Proroctví z temnot

Proroctví z temnot (2002)

Pro vnímavého diváka, jeden z nejmrazivějších a rozhodně nejzajímavějších filmů co kdy mohl být natočen. Zejména proto že je natočen podle skutečných událostí, jenž se událi v West Virgina v letech 1966 - 1967. Samozřejmně, že příběh je oproti reálné události pozměněný, ale to neubírá na síle tohoto snímku. Herecké výkony v podání R. Gere, L. Linney a W. Patton jsou velmi dobré a atmosféru nekazí. Pokuď vás zajímají záhadné a nevysvětlitelné věci, rozhodně si tenhle skvost jménem The Mothman Prophecies nenechte ujít.

Constantine

Constantine (2005)

Epicky stvořená podívaná, jenže se časem stala kultovním dílem.

Immortal

Immortal (2004)

Některými nepochopený, velice zajímavý kousek. Enki Bilal na to má, těším se na další veledíla.