Reklama

Reklama

Kurt strašně zuří

  • Norsko Kurt blir grusom (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Kurt jezdí s vysokozdvižným vozíkem, v této činnosti vyniká, miluje svou práci i rodinu - tři úžasné děti (pravicový radikál, satanistka, mutující tříletý chlapeček) a manželku, zneuznanou architektku. Všichni si žijí svou norskou sociální idylku. Vše se změní ve chvíli, kdy se přistěhuje nový soused, nafoukaný doktor Petter. Kurt se mu chce vyrovnat, dá výpověď v práci a pokouší se různými způsoby poskočit na společenském žebříčku, aby nakonec pochopil, že je mu nejlépe za volantem vysokozdvižného vozíku.
Norský animovaný snímek vychází z oblíbených dětských knih Erlenda Loeho o prchlivém, ale v jádru dobrosrdečném šoférovi vysokozdvižného vozíku Kurtovi. Zábavná podívaná plná rázovitých figur a figurek s dosti peprným jazykem, po formální stránce standardní hravá 3D animace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Děkujeme, odcházíme – na protest proti neutěšené situaci v severském animovaném filmu. Skandinávský Bořek Stavitel tentokrát nejdříve postaví venkovní bazén a pak fušuje do medicíny vydávaje se za falešného doktora, a to vše jen kvůli komplexům ze svého zámožnějšího souseda! Bořkova verze bazénu se ale brzo naplní podzemní vodou a bahnem a jeho lékařská praxe postavená na odstranění připínáčku z pozadí zemdlelé matróny v předzahrádce městské kavárny a vyjmutí nestráveného modelu vláčku z břišní dutiny pacienta (to vše ovšem jeho synem v předškolním věku) brzo vezme za své, neboť štěstěna i takovémuto šťastlivci dá jednou krinde. Na jeden animovaný film až až, uvážíme-li navíc fakt, že řidič ještěrky drze odstřihne knír dopravnímu policistovi! To je i na Bořka Stavitele příliš. Ještěrka je prostě ještěrka, viď, Bořku... ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Mně se náhodou tento animák líbil, možná i díky tomu, že jsem na něj narazil zcela náhodou a nic od toho nečekal. Pěkné a vtipně udělané 3D animace a jednotlivé postavičky, několik opravdu humorem naplněných scén, avšak zcela obyčejný příběh. Coby oddychovka tento snímek sedl dokonale, v rámci žánru jsem se tak přiklonil k vyššímu hodnocení, konkrétně čtyřem hvězdám. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 1/10 Děj 4/10 Hudba 2/10 Animace 1/10/// +když to člověk dokáže dokoukat do konce, zjistí že to nějaký příběh a poučení mělo -příšerně animované postavy, něco tak otřesného se v animovaném filmu nevidí, je to vůbec pro děti, hodinu mi trvalo, než jsem si zvykl na užvatlanou norštinu, potom už to naštěstí skončilo./// Až tohle uvidíte, tak se nelekejte. I takto může vypadat animovaný film. Kdyby neměl alespoň nějakou výpovědní hodnotu a nebyl poučný, poslal bych film zaručeně do odpadu. To je někdo z tvůrců uchyl, že kreslí takové postavy? Fakt hnus./// Celkem 23%/// ()

murderbird 

všechny recenze uživatele

kurt je řidič ještěrky. miluje svou práci i rodinu - tři úžasné děti (pravicový radikál, satanistka, mutující tříletý chlapeček) a manželku, zneuznanou architektku. všichni si žijí svou norskou sociální idylku až do doby, než se na scéně objeví arcizloun doktor petter a opilý homosexuální námořník. je řidič ještěrky stejně důležitý jako doktor? je něco víc než peníze? a kazí charakter víc než sláva? /autorem přehlohy je známý spisovatel erlend loe (doppler, naiv.super) ()

Milan25 

všechny recenze uživatele

Šíleně divný animáč. Děj má neskutečný spád, všecko tam hrozně sviští, a díky tomu je příběh těžce nepřehledný a navíc je to až neuvěřitelně ukecané. V podstatě jsem u toho zůstal jenom díky zajímavé a vtipné vizuální stránce, která tak nějak člověka sama baví. Myslím, že ty 3*, které uděluju, je pro film absolutním maximem. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama