Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Jednotlivé části pojednávají o úplně obyčejném japonském samurajovi, který žije přes den všedním životem a v noci mečem trestá bezpráví v masce sokola na obličeji. Příběh o zločinu, pomstě a trestu. (FilmFan24)

Recenze (32)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Samurajská variace na Batmana i s postavou policejního inspektora (pan Kanzaki?), který měl pro povaleče Gennosukeho slova pohrdání, ale kdoví zda netušil, kdo se skrývá za maskou. Pokaždé jsme s bratrem čekali na okamžik, kdy se některý z padouchů naivně zeptá: "Kdo jsi?", aby se Temný mstitel mohl následně představit a rozsekat celou bandu (včetně papírových interiérů) do nudliček. Lepší než Curro Jimenez, o tom žádná. ()

krabatt76 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem se na tento seriál jako malý kluk s dědou.Vždycky jsme se smáli jak tam ti "pochopové" státní moci pobíhali s těmi legračními lucerničkami a snažili se dostihnout přes den samurajského flákače,ale s příchodem noci čiperu bojujícího za spravedlnost.Taky si pamatuji,že "Sokol" měl koně ,což asi byla tehdy v Japonsku asi docela vzácnost a jen tak každý si ho nemohl dovolit.Jsem všema deseti za návrat tohoto serálu,ale to by na Kavkách museli sedět lidi s mozkem..... ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

epizódy: Pomsta Takamurovy smrti (ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 2.7.1985) + Stopa vede do kláštera (ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 17.7.1985) + Pašeráci (ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 31.7.1985) + Šógunova socha (ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 13.8.1985) + Penězokaz (ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 27.8.1985), réžia českého znenia = MIROSLAV KRATOCHVÍL (ČST Praha) - Silná nostalgia. Stálo by za reprízu. Hlavnú úlohu údajne stvárnil Akira Kobayashi, réžiu mal Daisuke Yamazaki. (31.3.2009) - rád by som ešte k tomuto profilu dodal, že som vychádzal zo zdrojov overených na 99 %. A pripúšťam teda, že sa môže nájsť niekto, kto má priamo informácie z japonskej TV. Prípadné overené zdroje mi teda môžete posielať do pošty a ak ma usvedčia z omylu profil opravím. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Samurajské umenie dokonale ovládajúci maskovaný maník - ochranca slabých a utlačovaných, ktorý v noci skáče po strechách a trestá krivdy... V dobe svojho vysielania v ČST to bol silný kult, ktorému čo sa obľúbenosti a každodennej rozoberanosti týka u nás na ZŠ mohla konkurovať jedine uvrešťaná maďarská karate mašina Linda Veszprémiová :) ()

Badel

všechny recenze uživatele

Abych hodnotil, musel bych to po těch 22 letech zase vidět. Ale vzpomínky na tlusťocha, co předstírá skákání po střechách a propichuje padouchy skrz papírový stěny, jsou příjemné. Tenthle seriál zatim skutečně nejde nikde sehnat a i na netu obecně je o něm málo informací. V originále 24 dílů, jak tvrdí japonská wikipedie, ze který ale víc nepřečtu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Vyraz 「フクロウ」uváděný distibutorem, znamená v překladu "sova", nikoliv "sokol". (ČSFD)

Reklama

Reklama