Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Indonésie Merantau (více)
Trailer

V Minagkabau v západní Sumatře se Yuda, zkušený žák Silat Harimau, připravuje na Merantau - prastarý rituál přerodu mladíka v muže. Kvůli tomu musí opustit svou rodnou vesnici a vydá se do rušné Jakarty, aby nasbíral zkušenosti. Život v Jakartě je těžký a po sérii neúspěchů si Yuda není jistý svou budoucností. Náhodou se setká s dívkou Astri, která je obětí gangu obchodníků s lidmi. Yuda se jí pokusí zachránit před jejím psychotickým šéfem Ratgerem a jeho pravou rukou Larsem. Yudovi se podaří osvobodit Astri i jejího mladšího bratra Adita, ale gang je jim v patách - chce zpět své "zboží" i krvavou odplatu. Yuda nemá jinou možnost, než čelit útočníkům a postavit se jim v dechberoucím finále. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Ačkoli efektně je to skvělé, tak akce chvílemi škobrtne kvůli chybné kameře, která na moment zachytí choreografii uměle a ačkoli to hned jede v pořádku dál, tak to malé škobrtnutí rozruší požitek. Ale byl to první pokus. O dva roky mladší film stejného režiséra, Serbuan Maut, už absolutně vyhovuje a je to našláplá jízda. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jeden z najposobivejších martial-arts filmov od dob prvého Ong Baku. Merantau prezentuje indonézske bojové umenie silat, novú vychádzajúcu hviezdu Iko Uwaisa a jednu z najčistejších a najlepších bojových choreografií vobec. Viac sa dočítate v recenzii na blogu Heroes of the East. (9/10) ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Určitě každý fanda bojových filmů zná sloního muže, Tonyho Jaa. Toho proslavil především první díl, nyní už trilogie(qudrologie), Ong Bak. To jisté by se mohlo udát i v případě Ikony Uwaise! Jen doufám, že se šťastnějším výběrem svých pokračování. Ale pojďme k Merantau. Musím s úžasem oznámit, že toto jsem fakt nečekal! Rozjezd rozhodně nenapovídá tomu, co se odehraje během příštích několik desítek minut. Spousta soubojů, výborná choreografie, no a závěrečný souboj s fakt hustým záporákem(ten jeden byl fakt šmejd) je pastvou pro mého bojovného ducha. Prostě, co vám budu povídat, nářez! PS: Ještě musím obeslat pošťákem mé "oblíbené", jestli se náhodou nedívali na jiný film. 85% ()

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Indonéský Ong Bak je rozhodně povedená podívaná. Příběh je stejný jako u spousty jiných martial arts filmů. Chlapec z vesnice se vydává do města aby poznal svět a do toho pomáhá chudým a nevinným lidem, kteří se o sebe postarat neumí a většinou je to proti někomu kdo má velkou ochranku a mnoho peněz. Souboje jsou na výtečné úrovni, ale oproti Ong Bakovi mi chybí větší orginalita, jelikož vše již bylo vidět někde jinde. I tak se jedná o nadprůměrnou podívanou. 3+ ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ty kokos, som si myslel, ze s rakosnickou trilogiou Ong Bak na cele s rakosnikom Tony Jaa je koniec tymto kung fu a krav maga mlatackam. Ako vidno mylil som sa. Tento film je z Indonezie, a nesie sa presne v duchu thajskej rakosnickej trilogie. Nemam rad rakosnicku kinematografiu /ani Bruca Lee/, a tak tato krav maga mlatacka ide mimo mna /zlaty Gabin a Hrusinsky, popripade Inarritu/. 50 % ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Akční choreografii na filmu dělal Gareth Evans, v závěrečných titulcích uvedený jako G. H. Evans. (Rominator)
  • Poprvé v historii filmu je použito bojové umění Silat, které se vyznačuje pomalými pohyby. Až po jejich úplném zvládnutí se přechází do rychlých pohybů, které by se dali nazvat až tanečními. Toto bojové umění je převážně používáno ve Filipínách, Indonésii a v Malajsii. Používajího jej i policejní a bezpečnostní složky. (ČSFD)

Reklama

Reklama