Reklama

Reklama

La hora fría

  • angličtina The Dark Hour

Obsahy(1)

Osmiletý Jesus žije s dalšími osmi lidmi v podzemních rozpadajících se prostorech. Jedině tam jsou v bezpečí před nebezpečím hrozícím na povrchu zničeném jadernou válkou. Po určité době se dostavuje kritický nedostatek léků, potravin a munice. Skupina se bude muset vydat do postapokalyptického světa pro pomoc. (Chatterer)

Recenze (16)

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Jesus je idiot a zaslouží skapat hned ze startu! Samozřejmě přežije až do konce. Ne není to spojler, vzhledem k tomu, že je to vypravěč, jsou karty tak nějak rozdány na začátku. Španělské herečky tady vypadají jako italské tenistky, hlavní postava (chlapeček Jesus) je kretének na přesdržku a hlavně se tvůrci nenamáhali s vysvětlením, co jsou ti pochodující mrazíci a to mě nasralo, protože na to jsem byl vlastně zvědavý nejvíc. Konec je sice nepřekvapivý, ale pěkně vyrobený. Venkoncem jedna z horších španělských scifi. Tři hvězdy spíš z lítosti, protože možnosti tam byly, ale scénárista se asi bál trochu odvázat. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi podařené španělské post-apo s výbornou, tísnivou atmosférou podzemního úkrytu skupinky přeživších. Snímek má spád, dobře pracuje s charaktery jednotlivých postav a dokáže navodit i pocity strachu. Zejména "Mrazivá hodina" je excelentně ztvárněna. Závěrečná pointa je zajímavá a nečekaná. Trochu mi připomínala Smrtihlava. ()

Reklama

EvilPhoEniX odpad!

všechny recenze uživatele

MASAKR!! Španělé v životě nenatočili, něco tak Nudného, hroznýho,ŠPATNÝHO! Tenhle film si zapamatuji z důvodu, že vůbec nevím, o co tam ŠLO! Fakt nešlo spoznat, co to je, Horor, Drama, Rodinný film, dokonce jsem uvažoval i nad Animovaným Filmem! ZA Hodinu a půl si z filmu nepamatuji nic.. Žádnou souvislou větu, žádný zvrat,, Dělo se tam vůbec Něco ?? ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

No vida, tak tohle mě mile překvapilo. Velmi sugestivní, mysteriózně-hororový snímek, který sice svým post-apokalyptickým námětem nikterak originální není, ale Španělé toto téma zpracovali přece jen docela netradičně. Příběh skupiny lidí, která se schovává v podzemním krytu po jaderné válce, je sice trošku klišé, ale protože film obsahuje řadu nadpřirozených prvků a má výbornou atmosféru, kterou dokresluje velmi povedená hudba, divák si opravdu nemá nač stěžovat. Několikrát jsem se přistihl, že skoro ani nedýchám, a to hlavně při těch „mrazivých nocích“, při kterých doupětem přeživších procházeli éterické bytosti, jejichž původ a smysl jsem teda za celý film nepochopil, ale to asi není podstatné. Rovněž ty nakažené potvory, kterým lidé říkali „cizinci“, se mi moc líbily a fakt naháněly hrůzu. No a ten vypečený konec mě opravdu dostal a vykouzlil mi na tváři škodolibý úsměv. Takhle nějak to má vypadat. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Fajn, ten film měl na to, aby z něho bylo něco víc. Atmosféra toho prostoru má něco do sebe, "mrazivé noci" taky. Jenže pak nastává problém, a to v tom, že se nám tady objeví nějaké nastínění toho, co se v minulosti stalo, ale proč se prostě nedozvíme. Kdo jsou ty mrazy? Kde se vzali? Mám teda nějakou teorii, ale i tak jsem nějaké odhalení očekával a těšil se na něj. A nic nebylo. To mě prostě naštvalo a zklamalo. Co se týče děje, máme tu skupinu přeživších, které dochází zásoby a do toho všeho se musí schovávat před mrazy a cizinci, což je osud horší než smrt. A skupina se obává - má smysl vůbec přežívat, když je vše nejspíš ztraceno? Do toho i ten psycho pořad v televizi, co tam běží ve smyčce... Konec jsem teda nečekal. Jenže film trpí tím, že moc nevysvětlí, má několik nelogičností (Proč nejsou nijak zabarikádovaní?). Jako atmosféra super, ten konec je taky spíš plusem, ale ten zbytek prostě... Je mi líto, ale jenom atmosféra film netvoří. Jo, varuju ty, co to chtějí vidět - dávejte pozor, jinak vám i to odhalené uteče. 3* ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama