Reklama

Reklama

Washingtonský lobbista a obchodník Jack Abramoff se zapletl do obrovského korupčního skandálu, který zahrnoval i vysoce postavené státní představitele. Byl obviněn z podvodu, spiknutí, daňových úniků a uplácení politiků. Kevin Spacey září v roli atraktivního padoucha, jenž neztrácí okouzlující styl ani při té nejšpinavější akci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (75)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Od legálního politického uplácení do nápravného zařízení vede většinou nekonečná cesta. Proto mne potěšil příběh lobbisty, který tuto cestu zdárně zdolal a veřejně doufám, že ho všichni podobní vyžírači státních rozpočtů budou brzy následovat. Jako film mne to však nijak zvlášť nepřesvědčilo, neboť jediným nezapomenutelným okamžikem pro mne bylo Abramoffovo alternativní obvinění vyšetřovací komise. Ale jsem rád, že se tento příběh mohl dostat do povědomí lidí s minimálním historickým zpožděním. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lobbing je zde znázorněný jako velká a nebezpečná, ale přesto svým způsobem zábavná a veselá hra, což mi trošku vadilo, protože lobby v našem českém podání je přeci jenom o něčem jiném. Na druhou stranu ve chvíli, kdy se Abramoffovo impérium začalo hroutit, bylo vše ukázáno v těch pravých barvách. Navrch tu byl Kevin Spacey s dalším skvělým výkonem. Docela by nebylo na škodu natočit něco podobného o našem českém rybníku. Témat tu máme víc než dost. 70% ()

Reklama

Krosmen 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Spaceyho samozřejmě povinnost, pro ty ostatní to zase tak velká zábava není. Na podobné téma bych asi spíš ocenil dokument i třeba z dílny Moora, ten by si je podal všechny do jednoho. Osobně na mě nejvíc zapůsobil hned úvodní monolog před zrcadlem, od té chvíle se s troškou nadsázky dá říct, že už to šlo lehce dolů. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Desetiminutová vstupenka na nejúžasnější raut vašeho života. Tolik lákavých chodů a pochutin a vy máte jen pár minut na to, zkusit všechno. A taky že zkusíte. Jen na konci si uvědomíte, že vychutnávat se má pomalu. Tak, aby každé sousto bylo výjimečné. Casino Jack nabízí úžasný pohled do světa lobbingu, ale činí to s kadencí Ordinace v růžové zahradě. Chybí souvislosti, podtexty, motivace a jakákoli hloubka. Vše je povrchní a neúplné. Vše kromě Kevina Spaceyho, který však odvádí "jen" svůj standard. I on umí lépe a přesvědčivěji. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Asi jsem ignorant okolních dění, ale o Jacku Abramoffovi jsem do shlédnutí tohoto filmu nevěděl vůbec nic. Samotný film je natočen velice poutavým způsobem a dovolím si tvrdit, že plně si jej užijete až po druhém shlédnutí. Ano podobných příběhů už bylo zfilmováno opravdu hodně, ale přesto, že se klauzulí podle skutečné události nenechávám moc ovlivnit, v tomto případě to u mě zvedlo na poutavosti. Kevin Spacey je standardně výborný a ostatní osazenstvo taky. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Předobraz hlavní postavy filmu pracuje nyní v pizzerii. (Zdroj: lidovky.cz) (landsman)
  • Jack Abramoff, hlavní postava příběhu, byl ve skutečnosti producentem filmu Rudý škorpion (1987), s jehož plakátem se ve filmu setkáme celkem čtyřikrát. (Ignus.cz)

Reklama

Reklama