Reklama

Reklama

Andělé na kolejích

(amatérský film)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Společně s filmem se vrátíte do dob svého dětství, rošťáckých potyček a parních strojů. Píše se rok 1934 a vzpomínky na dětství jsou hřejivé a hravé. S příběhem poznáte, co všechno se změní s příchodem války. Hlavní dějová linka se totiž odehrává v roce 1944. Výpravný film Vás zavede do života dvou bratrů Martina a zaostalého Michala. Vypráví příběh o jejich vztahu, radostech a těžkostech. Film se natáčel v malebné krajině Východních Čech a pro spolupráci si získal srdce a pomoc mnoha lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (16)

patrikus 

všechny recenze uživatele

Rošťáci !!! Skvělá podívaná. Škoda, že tvůrci neměli lepší kameru, technologicky je to totiž velmi dobře zpracované a to i literárně a hudebně. Některé dialogy a projevy neherců trošku kolísaly, ovšem celkový dojem to naštěstí nekazilo. Klobouk dolů před Hejnou, který umí obrazově tak krásně vyprávět. Zbytečné řeči nebyly vůbec třeba. A nechyběl, ani humor. Celkově jsem tímto projektem zcela okouzlen !! Dobrá práce, Ondro !!! Tohle je mnohem, mnohem více, než amatérský film :-) ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Na filmu Andělé na kolejích by se jistě dala najít řada chyb - jeho kouzlo spočívá v tom, že je nebudete chtít hledat. Vyzařuje z něj neobyčejné nadšení všech tvůrců, účinkujících a spolupracovníků, které se setkalo s na ametérské podmínky až omračujícím zvládnutím řemesla a výpravností. Své cynické já nechejte doma a běžte se do kina nechat dojmout příběhem dvou bratrů za protektorátu. Vážně. ()

Reklama

Brennos 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála českých amatérských filmů, kde se po filmové stránce již prakticky stírá rozdíl mezi profesionální a amatérskou produkcí. Andělé na kolejích si ovšem zaslouží porovnání rovnou s výpravnými historickými snímky. Je až neuvěřitelné, co všechno dokáže vůle, úsilí a píle s jen minimálními finančními prostředky. Nejde o dílko dokonalé, nějaký šrám či nedostatek se najde (ať už chvilkami zakulhá filmová technika nebo projev neherců - u většiny však jde jen o chvilkovou záležitost), nicméně film si zachovává vysokou míru profesionality po všech filmových stránkách, působí velmi emotivně a především uvěřitelně, což je pro historický snímek stěžejní. V rámci amatérské produkce jde o vlajkovou loď a neváhal bych s plným hodnocením, v rámci zdejší filmové databáze hodnotím 4* ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Vojnový príbeh z obdobia Protektorátu, spoločne s retrospektívou z obdobia nástupu Hitlera k moci cez silnejúci tlak na oblasť Sudet, ktoré pre neznalcov boli aj v Kráľovo hradskej oblasti. Nakoľko mapa Poľska sa po vojne posúvala hodne na západ. Vojna je ale len kulisou, v skutočnosti sa vo filme objavujú aj odbojári (reprezentovaní postavou učiteľa) ale aj zradcami. Reálne je však film o láske dvoch bratov z ktorých jeden bol mentálne a zdravotne postihnutý. Mal som čiastočné problémy s retrospektívnymi skokmi, ktoré nám tie udalosti nerozviedli a ohraničovali sa len detskými vojnami a nezaoberali sa samotnou dobou. Neviem či sú na mieste tie chválospevy od komentujúcich divákov, ale aj tak klobúk dole pred vekom tvorcov, nadšením a aj pred predvedeným finálnym produktom. Záverom využijem oficiálny podtitul filmu, že je to ľudský príbeh z neľudskej doby, škoda, že je vyslovene fiktívny a tvorcovia si nedali väčšiu námahu zo zháňaním reálnym historickým príbehom, ktorých v tej dobe sa odohrávala obrovské množstvo. ()

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Jestli někdo dokázal že amatérský film v Čechách se může velice snadno ( ne tak snadno - je zatím úsilí , nadšení a píle a samozřejmě dřina ) stát nezávislým a oslovit tak širokou škálu diváků tak je to právě film Andělé na kolejích. Nejenže prakticky bortí hranice mezi neprofesionálním a profesionálním filmem ale navíc ještě vypráví příběh tak silně jako to dělali staré české filmy. A právě to je na tomto snímku to nejkrásnější - ukázka toho že český film ještě nevymřel a že stále existují lidé kteří ho umějí dělat tak jako dřív. Velká poklona a obrovský dík patří nejen Hejnovi ale všem kdo se na tomto filmu podíleli. Těším se na jakýkoliv další film od této skupiny. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Na úpravě nádraží se podíleli i filmoví herci. (ČSFD)
  • Amatérští filmaři si vlastními silami vyrábí i velkou část techniky! Např. filmové rameno (jeřáb), DOF adaptér pro filmové vyznění obrazu, náhledové monitory pro kontrolu natočeného materiálu, filmové koleje, světla atd… Všechnu tuto techniku půjčují dalším nadšeným tvůrcům, aby tím pomohli vzniku i jiných projektů. [Zdroj: MovingPictures] (POMO)
  • Role obsazují většinou herci z královéhradeckého divadla Jesličky. Do této chvíle je natočeno zhruba 40% filmu. [Zdroj: MovingPictures] (POMO)

Reklama

Reklama