Reklama

Reklama

Strange Fish

(festivalový název)
  • Velká Británie Strange Fish
všechny plakáty
Hudební
Velká Británie, 1993, 50 min

Obsahy(1)

Fyzické divadlo DV8 se soustřeďuje v dalším projektu - Strange fis, na rozklíčování vzniku, zániku a trvání vztahu dvou lidí, jejich vzájemnou kooxistenci, hranici mezi křehkostí, jemností a naprostou brutalitou, s jakou je možné lapit někoho dalšího. Pokládají si otázku, jakou roli v tom hrají konvence, víra, sexuální pudy, naivita či závan pochybností. (M.Macho)

(více)

Recenze (4)

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Taneční choreografie Strange Fish, která vznikla přímo pro film, je plná symbolů, extrémních emocí a fyzického vypětí, které uspokojí milovníky experimentů typu: tanec a film. Dílo, které je dvacet let staré, pojednává o stále aktuálních tématech (vztahy a vše s nimi spojené) obohacených o biblický podtext a prvky mytologie (důmyslné sirény). Pohybem lze vyjádřit myšlenky lépe něž slovy a soubor DV8 je přeborníkem v tomto srozumitelném vyjadřování bez přetvářek. Současná kinematografie by se z filmů neokoukaného žánru screen dance mohla učit a nahradit plytké fráze za opravdovou řeč těla, co dokáže celý sál rozesmát a v zápětí v něm vyvolat hlubý soucit nad lidskou tyranií. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí podívaná, kterou jsem sledoval s otevřenou pusou. Film si mě naprosto získal a já toužil své tělo rozpohybovat do rytmu hudby a nechat se unášet neznámo kam. ()

Reklama

Reklama