Reklama

Reklama

Panika v městečku

  • Belgie Panique au village (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kôň má narodeniny. Jeho spolubývajúci, kovboj a indián doslova priťahujú problémy a katastrofy. Tentoraz sa rozhodnú darovať koňovi tehlový gril. Internetová objednávka tehál má však následky nečakaných rozmerov. A akoby toho nebolo dosť, počas noci začnú záhadne miznúť múry ich domu. Honba za zlodejmi z vodných hlbín ich zavedie do stredu zeme a do rúk dvoch šialených vedcov uprostred večného snehu a zimy... Podarí sa im získať svoj dom späť? Stihne kôň hodinu klavíra u svojej tajnej lásky, madam Longrée? Vo filme plnom absurdných a originálnych situácií autori rozhýbali klasické plastové postavičky z detských čias. Film vznikol na motívy rovnomenného seriálu. (maryam)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (380)

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Trojice přátel a spolubydlících – Kůň, Indián a Kovboj – zažijí spoustu bizarních situací v této akční surrealistické komedii, v níž belgičtí animátoři Stéphane Aubier a Vincent Patar rozpohybovali plastové figurky z dětství, a to technikou zvanou stop motion. ~ Film je snovým dětským světem, kde neplatí logika ani základní fyzikální zákony a kde se setkáte se spoustou bláznivých nápadů a gagů. První půlhodina rozhodně lepší než zbytek, nicméně přesto lze Panique au village jako oddychovou záležitost jednoznačně doporučit. Protože kde jinde uvidíte koně ve vaně, krychli z padesáti miliónů cihel na střeše domku anebo krávy létající vzduchem sem a tam!!? ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Paniku v městečku znám coby seriál, proto jsem i od filmu očekávala podobnou řachandu, ale možná byla má očekávání příliš veliká. Baví mě ta animace, to, že je to naprosto surrealistické a tak odlišné od mainstreamu, baví mě ústřední trojice, kdy Kůň je chytřejší než Indián a Kovboj dohromady, ale prostě to bylo jenom šílené a zábavné vrstvení poťouchlých nápadů na sebe, jen ne tak třeskutě vtipné jako útržky seriálu, co jsem viděla. ()

Reklama

Easykk 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak...nejdříve jsem ohodnotil za čtyři. Jenže teď už je týden po promítání a já to mám pořád v hlavě - tu neskutečnou bláznivinu, ty šílený nápady, to bezchybné a originální provedení a skvělý francouzský dabing (ještě že to nedabovali do češtiny). Eskapády tří kamarádů z baráčku jsou naprosto unikátní a můžu s klidem říct, že mě málo filmů oslovilo a ohlodalo smíchem jako tenhle. Naprostá bomba a doporučuji všem kdo touží se od srdce a s nadsázkou zasmát těm největším, doslova největším, koninám pod sluncem :o) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu mě "Panika v městečku" vrátila do dětských let, kdy jsem si s podobnými postavičkami hrávala, na druhou stranu byla pojata až příliš dětinsky ("dětinsky" není nejlepší slovo, ale výstižnější mě momentálně nenapadá). Animace je nicméně velmi příjemným zpestřením, z čehož vyplývá, že Francouzi původně měli nakročeno správným směrem, během scénáře však šlápli vedle a pokračovali tak (bohužel) až do konce. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Už kraťoučké epizodky ze společného života koně, indiána a kovboje mě velice pobavily a byl jsem opravdu zvědavý jak si povedou v celovečeráku. Onen originální šmrnc a hromada zajímavých nápadů je tu stále a nejednou jsem se zasmál nahlas, ale více než hodinová délka začne filmu kolem jeho druhé půlky škodit a film se stává více a více bláznivým, ale už ne tak zábavným. Pořád je to ale natolik originální a vtipné, že to dokáže skvěle pobavit. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Za 260 dnů se dvojici animátorů podařilo oživit na 1500 plastových protagonistů - každou postavičku bylo třeba nejméně dvěstěkrát naklonovat a rozhýbat do souvislého pásma. (Sinecod)
  • Film bol premietnutý v oficiálnom nesúťažnom výbere filmového festivalu v Cannes 2009 a ako úvodný film Medzinárodného festivalu animovaných filmov v Annecy 2009. (maryam)
  • Film je natočen podle stejnojmenného seriálu, kde kovboj, indián a kůň vystupují v každodenních pětiminutových skečích. (Terva)

Reklama

Reklama