foto

Bouli Lanners

  • nar. 20.5.1965 (52 let)
    Moresnet-Chapelle, Belgie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Bouli Lanners (1965, Moresnet-Chapelle, Belgie) vystudoval Královskou akademii múzických umění v Liège, a než začal v roce 1995 režírovat, hrál v mnoha filmech. Jeho celovečerní autorský snímek Velikáni (Les géants, 2011) byl uveden na MFF v Cannes v sekci Quinzaine des Réalisateurs a rovněž vyhrál Magrittovu cenu pro nejlepší belgický film. Jeho poslední režijní počin, snímek První, poslední, byl prezentován na letošním MFF v Berlíně v sekci Panorama. Kromě několika krátkých filmů natočil ještě dva celovečerní hrané tituly: drama Ultranova (2004) a tragikomedii Eldorado (2008; Cena FIPRESCI v sekci Un Certain Regard na MFF v Cannes).

MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Režijní filmografie

Filmy

2016 První, poslední
2011 Velikáni
2008 Eldorado
2005 Ultranova
2001 Muno
1999 Travellinckx

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 První, poslední
2011 Velikáni

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace