Reklama

Reklama

Panika v městečku

  • Belgie Panique au village (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kôň má narodeniny. Jeho spolubývajúci, kovboj a indián doslova priťahujú problémy a katastrofy. Tentoraz sa rozhodnú darovať koňovi tehlový gril. Internetová objednávka tehál má však následky nečakaných rozmerov. A akoby toho nebolo dosť, počas noci začnú záhadne miznúť múry ich domu. Honba za zlodejmi z vodných hlbín ich zavedie do stredu zeme a do rúk dvoch šialených vedcov uprostred večného snehu a zimy... Podarí sa im získať svoj dom späť? Stihne kôň hodinu klavíra u svojej tajnej lásky, madam Longrée? Vo filme plnom absurdných a originálnych situácií autori rozhýbali klasické plastové postavičky z detských čias. Film vznikol na motívy rovnomenného seriálu. (maryam)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (380)

Easykk 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak...nejdříve jsem ohodnotil za čtyři. Jenže teď už je týden po promítání a já to mám pořád v hlavě - tu neskutečnou bláznivinu, ty šílený nápady, to bezchybné a originální provedení a skvělý francouzský dabing (ještě že to nedabovali do češtiny). Eskapády tří kamarádů z baráčku jsou naprosto unikátní a můžu s klidem říct, že mě málo filmů oslovilo a ohlodalo smíchem jako tenhle. Naprostá bomba a doporučuji všem kdo touží se od srdce a s nadsázkou zasmát těm největším, doslova největším, koninám pod sluncem :o) ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Kdybych si měl vybrat filmový vesmír, ve kterém bych v žádným případě nechtěl žít, skončilo by Aubierovo "Městečko" minimálně v první pětce. Svět plastových figurek, ve kterém platí zákony absurdity nad zákony fyzikáními, zákony právními i sociálními. Svět bez logiky, ve kterém akce vyvolává zcela nepředvídatelnou reakci a celý se pohybuje na hranici mezi šílenstvím a poťouchlostí. Prožít "Městečko" je jako prožít nejděsivější a zároveň nejvtipnější noční můru. Pitomé! Prdlé! Mimózní! Extrémně blbé. Jenže ono se na to Tak Hezky Kouká! A teď mě prosím omluvte, musím vyzvednout prase z hodin piána... ()

Reklama

Rosana 

všechny recenze uživatele

Uááá, tak to jsem nečekala. Proč takový hravý film dávají na čt2 od 9 večer? Však je to super pohádka pro děti, není tam nic brutálního, erotického a drastického, takový film by mohli pouštět klidně v sobotu ve 3 odpoledne. Film mi hodně připomínal hry dětí, které vymýšlí neuvěřitelné příhody svých plastových hrdinů a co vidíme ve filmu, to musely snad vymyslet jedině děti. Ponořuji se do děje a mám pocit, že sleduji hru dětí někde ve školce s postavičkami a sled událostí je naprosto nepředvídatelný. SPOILER: vědci, kteří zmlátí mamuta, krávy jako munice, partička karet na padajícím kusu skály, milostný tanec prasete s chobotničkou nebo vášnivý hasič s pěnou, který hasí třídu. To jen tak někdo nevymyslí :))) ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Konečně jsme se dostala k tomu, abych se podívala i na film. A nečekaně mě Kůň, Kovboj, Indián a další nezklamali. Ovšem musím uznat, že seriál se mi líbil více. Ten děj víc plynul, fórky přišly člověku neplánované. U filmu se to už moc táhlo, ale to neznamená, že by se mi nelíbil a nudil mě, jen že seriál je takový svěžejší. Jde vidět, že pokrok se projevil i tady, už tu máme počítač a internet:) ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Naprosto neuvěřitelně hravá záležitost, u který jsem se místy od srdce smál, protože kde jinde máte možnost vidět to co tady? Osel hraje na bicí, krávy skáčou padákem a celé se to točí kolem tří spolubydlících a to sice Koně (který miluje jízdu autem a rád se sprchuje) a naprosto pomateného Kovboje a Indiána. Viděl jsem ne až tak málo věci, ale tohle je dost možná jedna z nejoriginálnějších záležitostí, se kterou jsem měl dosud možnost se potkat. Škoda, že to místy trošku kolísá, protože jinak by to byl naprosto 100%-ní zážitek. Takhle je to jen 90%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Za 260 dnů se dvojici animátorů podařilo oživit na 1500 plastových protagonistů - každou postavičku bylo třeba nejméně dvěstěkrát naklonovat a rozhýbat do souvislého pásma. (Sinecod)
  • Film bol premietnutý v oficiálnom nesúťažnom výbere filmového festivalu v Cannes 2009 a ako úvodný film Medzinárodného festivalu animovaných filmov v Annecy 2009. (maryam)
  • Film je natočen podle stejnojmenného seriálu, kde kovboj, indián a kůň vystupují v každodenních pětiminutových skečích. (Terva)

Reklama

Reklama